SRAM Red ETAP upgrade kit

€ 1.250,00
Niet op voorraad
SKU
954FE4D8-6A5E-4E64-A11A-3CC51AF816DC

Omdat het een fiets is moet alles makkelijk en simpel horen te gaan. Dat is het geval met de SRAM Wireless eTap upgrade kit. Deze biedt één van de meest estetische, mooiste en efficiënste methode van electronisch schakelen. Makkelijk om uw bestaand SRAM Red groep uit te rusten naar electronisch schakelen.

Het systeem is ‘wireless', er zijn geen stroomdraden. De TT upgrade kit bestaat uit:

  • 4 x SRAM eTap® Blips

  • 1x SRAM eTap® BlipBox™

  • 1x SRAM RED eTap® Rear Derailleur

  • 1x SRAM RED eTap® Front Derailleur

  • 1x SRAM RED eTap® Battery Charger

  • 1x SRAM RED eTap® Firmware Update Dongle

 

Zowel de blipbox als de voorderailleur en de achterderailleur hebben batterijen.


Het schakelen gaat anders: met de rechter shifter –er is nog steeds maar één shifter- schakel je af: in de volksmond ‘zwaarder’. Links schakel je lichter –zeg van de 15 naar de 17. En als je beide lepels indrukt schakelt de voorderailleur: van de 34 naar de 50 of van de 50 naar de 34.

Er zijn ook nog extra schakelpunten: SRAM noemt deze ‘Blips’. Dat zijn knoppen waarmee je ook kunt schakelen. Deze knoppen zijn wel verbonden via draden naar de blibbox. Deze zorgt voor de communicatie naar de derailleurs.


Op zowel de achter- als de voorderailleur zijn minuscule LED lampjes geplaatst: zo kun je zien of het groen, flikkerend groen of rood is. De batterijen van de derailleurs zijn uitwisselbaar; die van de achterderailleur is het meest cruciaal. De achterderailleur kan tot maximaal 28 tanden schakelen, voor van 34 tot 54. De ‘setup’ is vrij eenvoudig. Het systeem is gesloten; de derailleurs en shifters werken alleen met elkaar. Mocht je een ‘crash’ meemaken en je moet de derailleur vervangen: ook die wordt door de shifters ‘herkend’ en naadloos in het systeem opgenomen.


De SRAM red etap is het nieuwe schakelen. Zoals zo vaak loopt SRAM in deze ontwikkeling voorop.


Meer informatie
Laatste aanpassing1 jan. 2000
Productnummer705372
EAN7061251056898
URL Keysram-red-etap-upgrade-kit
MerkSRAM
Adviesprijs1.545,00
Weight1.000000
Goldcard kortingNee
Ladies onlyNee
NavigatieNee
Meer van SRAM
Copyright © 2021 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.