Schwalbe One Evo TL vouwband

Geen voorraad
SKU
1130488F-BF87-41F1-BA1B-783201D22379
Messcherpe prijzen, Di-Wo-Do-Vr & Za voor 14.00 uur besteld, zelfde dag verzonden. Gebruik de handige filters: Wielmaat|Bandbreedte|Type|Prijsrange

“Schwalbe One” heet de nieuwe wedstrijdband. De naam geeft al aan welke plaats deze nieuwe band voor fietsbandenfabrikant Schwalbe inneemt.

€ 42,95

Schwalbe produceert deze band in een High-End fabriek, die uitsluitend voor de productie van de nieuwe top-band ingericht is. Zijn debuut beleefd de Schwalbe One in de Tour de France, waar de teams RadioShack Leopard Trek, AG2R en FDJ met deze band aan de start verschijnen.

Met de Schwalbe One onderstreept de onderneming zijn hoge doel in de wielrensport. „De Schwalbe One is de snelste en tegelijkertijd meest betrouwbare wedstrijdband die we ooit hebben gemaakt“, benadrukt Holger Jahn, technisch directeur bij Schwalbe. Vanaf september zal hij als vouwband, tube en tubeless-versie verkrijgbaar zijn.

Het nieuwe Triple Compound:
Minimale rolweerstand, maximale bescherming tegen insnijdingen

Om de extreem lage rolweerstand te bereiken, werd een compleet nieuw compound ontwikkeld, het OneStar Triple compound. „In compounding is de laatste jaren een sterke ontwikkeling geweest waardoor rubbermengsels als het OneStar Triple compound nog maar pas realiseerbaar zijn. Het nieuwe Triple compound is gebaseerd op speciale polymeren die nog maar kort beschikbaar zijn“, informeert Markus Hachmeyer, senior product manager. Zo is het gelukt om het bekende „conflict“ tussen rolweerstand , grip onder natte weersomstandigheden en duurzaamheid beduidend te reduceren. Talloze rubbermengsels en meer dan 50 prototypen zijn door onze technici in het laboratorium en in de praktijk getest.

Het OneStar Triple compound is echter niet alleen sneller, het heeft ook de gebruikelijke goede grip en een nog betere weerstand tegen insnijdingen dan de huidige compounds. Daardoor wordt de band beduidend lekbestendiger. Aan de betrouwbaarheid draagt ook het loopvlakcontour met een stabiele bandschouder bij.

Met zijn 205 gram weegt de nieuwe raceband op grond van het licht verhoogde materiaalgebruik iets meer dan de nog beschikbare Ultremo ZX. Echter de technische voordelen maken dit vermeende nadeel meer dan goed: de rolweerstand daalt dankzij het innovatieve Triple compound naar een minimum. Tegelijkertijd is de lekbescherming door het compound, de V-Guard en de nieuwe loopvlakstructuur buitengewoon hoog.

Dit wordt ook bevestigd door Jens Voigt van het team RadioShack Leopard Trek: „Ik ben zeer tevreden over de eigenschappen van de Schwalbe banden. Zo’n goede grip onder natte weersomstandigheden, zo’n zekerheid in de bochten heb ik bij klassieke, met de hand genaaide tubes nooit beleefd. Ik ben ook zeer onder de indruk over het doorzettingsvermogen en de energie waarmee Schwalbe eraan werkt om de prestaties van racebanden steeds weer te verbeteren!“

De Schwalbe-One-fabriek

Schwalbe bouwde voor de productie een eigen High End fabriek binnen het bedrijf in Indonesië. „Het is een compleet nieuwe sectie waar alleen de Schwalbe One geproduceerd wordt. De confectie- en vulkanisatiemachines in deze sectie worden uitsluitend voor de productie van deze band gebruikt. Hier werken de beste arbeiders van de Schwalbe fabriek”, benadrukt Markus Hachmeyer. Dit draagt bij aan de gelijkblijvende hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Drie systemen:
vouwbanden, tubes en tubeless

De Schwalbe One is er als vouwband, als klassieke handvervaardigde tube en als moderne tubeless variant. Markus Hachmeyer ziet de systeemwissel naar tubeless banden positief: „tot nu toe zijn er nauwelijks tubeless banden voor racefietsen. In de praktijk echter biedt dit systeem geweldige voordelen. De rolweerstand is beduidend lager dan bij klassieke vouwbanden en tubes omdat het wrijvingsverlies in dit systeem geminimaliseerd is.

Tegelijkertijd zijn tubelss systemen extreem betrouwbaar. Een plotseling luchtverlies is nagenoeg uitgesloten. Er is geen binnenband meer die oververhit kan raken en kan klappen. Een vloeibare lekbescherming dicht een lek binnen tiende van seconden weer af.”

De Schwalbe One is vanaf september 2013 in de fietsvakhandel verkrijgbaar.

Prijs: € 50,90 voor de vouwbanden, € 65,90 voor de tubeless versie en € 85,90 voor de handgemaakte tube.

Meer informatie
EANNOEAN
URL Keyschwalbe-one-evo-tubeless-vouwband
MerkSchwalbe
Adviesprijs65,90
ProductgroepBanden
Goldcard kortingNee
BandtypeVouwband
Meer van Schwalbe
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.