Rotor Kapic NoQ DM crankset-Zwart-175mm-34

Op voorraad
SKU
S01-241-21010
€ 349,00
RotoR KAPIC, de stijfste crank van RotoR op het moment. Behaal je resultaat en kies voor gewicht en stijfheid in combinatie met ovale bladen van RotoR!

RotoR KAPIC is het lichtste en stijfste crankstel van RotoR. De naam, geïnspireerd door 6 winsten door RotoR atleten in de legendarische Cape Epic, geeft al een gave uitstraling. Cape Epic is een van de grootste marathon races in Zuid Afrika.

KAPIC is opgebouwd door 3 losse onderdelen, namelijk: de as (RotoR BOOST), de crankarmen en de kettingbladen (Q rings). Deze onderdelen kunnen allemaal apart, maar ook samen, uitgekozen en besteld worden. De assen hebben een OCP mount wat de as en het kettingblad samenbrengen en afgesteld kunnen worden tot op de kleinste puntjes.

RotoR KAPIC crankarmen

RotoR KAPIC crankarmen zijn er in verschillende lengtes, 165, 170mm en 175mm. Met een Direct Mount verbinding is de as gemakkelijk vast te zetten aan de crankarmen waardoor installatie nog nooit zo gemakkelijk verlopen zal.

RotoR KAPIC maakt gebruik van het TDS-systeem, Trinity Drilling System, waardoor het gewicht in grote mate is verminderd en de crank alsnog super stijf zal blijven. Dit maakt fietsen of racen door de moeilijkste en zwaarste MTB routes mogelijk!

‘KAPIC PAINT JOB’, wil je net even iets anders dan anderen? Kijk eens naar de rubberen bumpers, deze gekleurde Rotor accessoire kun je aan het einde van je crankarm plaatsen om je crank totaal bij je fiets te laten passen (verkrijgbaar in zwart, blauw, groen, geel, rood, roze en oranje!).

Gebruikte technologie

Om het maximale te behalen heeft RotoR gebruikt gemaakt van verschillende technologieën, zo zijn de armen CNC-gefreesd uit één stuk geëxtrudeerd 7075 T6 aluminium , maakt gebruik van OCP en Direct Mount, Het TDS-systeem en maakt de crank totaal gebruik van de Twin Leg technologie. Benieuwd wat dit allemaal precies inhoudt? Dit wordt uitgelegd op de RotoR technologie pagina.

BOTTOM BRACKET COMPATIBILITY

Lagering RotoR KAPIC

RotoR KAPIC crankarmen hebben een dikte van 30 mm en zijn daarmee te gebruiken met de volgende RotoR Bottom Brackets:

-          BSA
-          Press Fit 30
-          Press Fit 4120
-          Press Fit 4630
-          UBB30

KAPIC as

De KAPIC as is de perfecte toevoeging aan de KAPIC crankarmen, door de Direct Mount Technologie is deze as gemakkelijk te bevestigen aan de crankarmen. Samen met Direct Mount Q rings en de crankarmen is deze as al een volledige crank geworden en kun je beginnen met fietsen met een stijf en lichte crank!

Direct Mount Q-rings op RotoR KAPIC

RotoR Q rings bieden de fietser een toegevoegde waarde aan de kant van het uithoudingsvermogen of een verhoogde snelheid! Door de ovale vorm van het blad wordt het dode punt (rond 12 en 6 uur) verkleind en zal je op de fiets minder snel verzuren. Met dit speciale blad voor Mountainbikes vlieg je de bergen op, knal je over single tracks en fiets je anders dan tevoren!

Dit blad beschikt over het OCP sytsteem, ook wel Optimum Chain Positioning, een handig systeem dat je het maximale comfort tijdens het fietsen kan bieden. Lees hier meer over verschillende technologieën die RotoR gebruikt bij haar producten.

RotoR Direct Mount Q rings voor het Hawk, Raptor en KAPIC systeem is gemaakt met 100% CNC gefreesd 7075-T6 aluminium. Met een semi-aero design ziet de RotoR Direct Mount Q ring er ook nog eens strak uit! Met dit blad is het mogelijk om te fietsen op alle 9, 10 en 11 speed groepsets. Een groot voordeel aan Direct Mount bladen is dat bladbouten niet meer nodig zijn, doormiddel van de speciale DM bevestiging ligt je Q ring zo op de crank!

WAT IS OCP?

OCP mount, ook wel Optimum Chain Position, is een systeem dat u helpt uw Q-rings op een perfecte plek te krijgen ten opzichte van uw crank armen. Voorheen had het OCP-systeem slechts 3 tot 5 posities, nu is heeft RotoR het nog een stap verder gebracht naar tussen stappen met een hoek van 0,25. Perfect om het maximale te kunnen behalen!

 

OCP mount helpt met maximale krachtoverbrenging en dus een hogere snelheid. Daarnaast is een optimale bladpositie bevorderlijk voor knieklachten en rugproblemen door kracht levering uit de benen. Hoe dit komt? Door een perfecte hoek te creëren wordt de belasting verminderd en zo wordt ook de rug minder belast.

Meer informatie
ProductnummerS01-241-21010
EAN5400928066945
URL Keyrotor-kapic-noq-dm-crankset-175mm-34t
MerkRotor
Adviesprijs460,00
ProductgroepDrivetrain
Cranklengte175mm
Crankvertanding34
Aantal versnellingen11, 12
Goldcard kortingNee
NavigatieNee
Meer van Rotor
Copyright © februari 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.