Chronologie Wielersport Math Salden: Sinds 1963

Ik probeer hier een beknopte beschrijving van de geschiedenis van dit familiebedrijf weer te geven.
 • 1963 Math Salden start zijn bedrijf bij zijn ouderlijke woning aan de bovenstraat in Limbricht. Dat was in de garage en er werd begonnen met het repareren van fietsen en bromfietsen, maar ook witgoed. In het opvoeren van de toen zo populaire Solexen was Math een meester. Hij presteerde het om deze 'half-brommers' maar liefst 80 km/u te laten rijden met gebruik van 'wonderolie'.  
 • 1967 Nieuwbouw winkelpand aan de Provincialeweg te Limbricht. Hier werd de eerste opzet gestart in aanloop naar het huidige concept. Toen nog heel basic, maar je moet ergens beginnen. 
 • 1974 Al gauw was het nieuwe pand te klein en kwam er een aanbouw en een stock bovenop te staan. Toen was dit de eerste split-level fietsenwinkel in Nederland en mensen kwamen van heinde en verre om het pand te bewonderen.
 • 1975 Ton Cremers ontwikkelt eigen revolutionair meetsysteem.Destijds werd dit ontwerp nog met geodriehoek en lineaal gemaakt, maar de voordelen van deze fietsmeting waren ongekend voor die tijd, want gedegen meetapparatuur was er gewoonweg niet voorhanden zoals die er nu is.
 • 1986 Een grote shock voor Math, personeel en eigenlijk de organisatie als geheel als blijkt dat Ton ongeneeslijk ziek is. Hij was het die een de wieg stond van de ontwikkeling van de race afdeling die bekendheid genoot tot ver in Nederland en België. Door het overlijden van Ton staat 15 april 1988 dan ook te boek als een inktzwarte dag in onze geschiedenis en Tweeweielserspecialist Math Salden zal nooit meer hetzelfde worden zonder hem, maar toch moet de winkel verder. 
 • 1988 Na het overlijden van Ton neemt ex. beroepswielrenner Alain Strouken zijn. plaats over en continueert de raceafdeling.
 • 1989 Math Salden goes online met de eerste website van een rijwielspecialist in Nederland.
 • 1996 Het domein Salden.nl wordt geboren. Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar destijds een exclusieve aangelegenheid.
 • 1999 Salden.nl is de eerste in rijwielland die een heus winkelwagentje aan zijn site toevoegt dmv. Shopinsite. Zo is salden.nl de eerste echte online winkel.
 • 2004 Math Salden treedt terug en draagt de scepter over aan zoon Ralph die de naam van zijn vader met trots uitdraagt onder de naam Wielersport Math Salden.
 • 2005 Meteen wordt de specialisatie doorgevoerd en wordt er rigoureus afscheid genomen van de bromfietshandel en na enige twijfel later toch ook nog van alle stadsfietsen en zelfs spatbordfietsen, waardoor alleen het wielersport segment over blijft hetgeen de specialisatie natuurlijk ten goede komt.
 • 2006 Er volgt een grote verbouwing en in oktober vindt de officiële heropening plaats op kasteel Limbricht onder regie van Danny Nelissen. Hieraan gekoppeld de nieuwe huisstijl in adverteren, verzorgd door The Graphic Box en de nieuwe layout van de website.
 • 2008 Het Wielersport Math Salden biketeam is inmiddels uitgegroeid tot 8 fulltime & 8 parttime werknemers die continue voor U klaarstaan en we zijn er trots op dat we weinig verloop van personeel hebben.
 • 2009 Wielersport Math Salden stelt zich ten doel om als rijwielzaak in Nederland real time voorraadbeheer online te publiceren. Daarvoor wordt een behoorlijk geavanceerd automatiseringssysteem aangeschaft wat later ook als basis zal moeten dienen voor de webshop.
 • 2014 De huidige webshop is aan vervanging toe omdat het bv nog geen gebruik maakt van filters en een geheel nieuw concept op basis van Magento wordt op maat ontwikkeld. Het is een gecompliceerd proces met legio aan mogelijkheden waar iedere dag nieuwe features aan toegevoegd worden.
 • 2017 De webshop die we hebben laten maken in 2014 heeft nooit echt goed gefunctioneerd. We hebben daarom begin 2017 besloten om inhouse een nieuwe webshop te ontwikkelen, eentje die ons past als een jas!! 
 • 2018 9 maart 2018 zijn we verheugd te mogen aankondigen dat onze nieuwe webshop op basis van het allernieuwste Magento 2.2.2 platform een feit is. Alle moderne features en functies zijn ingebouwd en we zijn klaar voor de toekomst.

De eerste bouw in 1975


Etalage Math Salden omstreeks 1980


Ton Cremers was zeer bedreven in het aanmeten van racefietsen en het etaleren van alle mooie wielerspulletjes die destijds gevoerd werden. Hij heeft hier nog een Peugeot auto aan over gehouden door het winnen van een prijsvraag. Helaas overleed Ton veel te jong in 1988.

Math Salden als actief wielrenner
Opening filiaal Paardestraat Sittard met Frans Verbeek en Eddy Merckx

Wielerclub De Adelaars op trainingskamp

Copyright © februari 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.