Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

8 artikel(en)

Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

8 artikel(en)

» Spacers en topcaps

Van €  1,95 tot €  21,95

Spacers en topcaps kopen

Om het stuur van je racefiets op haar positie te houden en om weerstand te voorkomen zijn er diverse onderdelen nodig. Wij hebben een breed scala aan spacers en topcaps om je stuurpen mee te verrijken. Spacers gebruik je om de hoogte van je stuur af te stellen. De topcaps zoals het woord al doet vermoeden gebruik je om het gat aan de bovenzijde van je voorvork te vullen. Dit ziet er niet alleen een stuk mooier uit, maar bevorderd ook de veiligheid.

Meerdere merken

Bij Math Salden kun je kiezen uit een aantal verschillende merken waaronder: 4ZA, Pro en Token. Voor de topcaps geldt dat het mooier is om hetzelfde merk te kiezen als de voorvork. Dit is voor de afwerking een stuk mooier.

Afstellen voor de juiste houding

De spacers zorgen ervoor dat de stuurpen goed op zijn positie blijft, maar wat is nu de juiste positie van de stuurpen? Het afstellen van de stuurpen is een belangrijk gedeelte om de best mogelijke zithouding te kunnen krijgen. Om de meest optimale zithouding te krijgen is het belangrijk dat je let op de juiste afmetingen en gradenhoek.

Bij een racefiets moeten je ellebogen in een hoek van 90 graden staan. Je onderarmen moeten tegelijkertijd een horizontale houding innemen.

Bij een MTB ligt de verhouding anders. Dit is namelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en het soort stuur dat je gebruikt. In veel gevallen staat de gradenhoek die wenselijk is op de stuurpen die je aanschaft.