Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

» Disc rotors

Van €  8,95 tot €  69,95

Schijfremmen kopen

Een schijfrem is een rem waarbij aan het wiel een vast gemonteerde schijf meedraait, die door remblokken tegengehouden kan worden. 

Werking van schijfremmen

De schijfrem bij een fiets wordt hydraulisch of mechanisch bediend vanaf het stuur. Een hydraulische rem werkt door de hendel in te knijpen. Door het inknijpen van de hendel wordt olie de remleiding ingestuwd. Wanneer de olie door de leiding is gestroomd, komt deze in de remklauw (ook wel caliper genoemd).

In de caliper wordt de olie verdeeld naar de zuigers en met de duwdruk die dan wordt uitgeoefend met de remhendel, worden de zuigers uit de remklauw op de remschijf geduwd. 

Verschillende merken schijfremmen

Wij van Math Salden hebben diverse schijfremmen in ons assortiment opgenomen. Zo hebben wij onder meer schijfremmen voor MTB- en racefietsen. Denk aan merken als  BBB, Shimano en Ashima.

Naast remonderdelen bieden wij ook gehele  remsets aan.

Schijfremmen onderhoud

Het is belangrijk om regelmatig je schijfremmen te ontluchten, lucht in de remmen is erg schadelijk. Daarnaast raden wij ook aan om de schijfremmen van je fiets regelmatig schoon te maken met een doek. Wanneer er teveel modder of zand op de schijfremmen te vinden is zal de remkracht afnemen en zelfs kunnen vastlopen. In eerste instantie is het schoonmaken van de schijfremmen met warm water voldoende. Zijn de schijven na deze behandeling nog steeds niet schoon dan is het reinigen met remmenreiniger een optie.  Hieronder kun je precies zien hoe dit moet:

Meer onderhoudsfilmpjes vind je op onze onderhoudstips pagina.