Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

5 artikel(en)

Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

5 artikel(en)

» Shimano 105

Van €  29,95 tot €  759,00

Shimano 105

Het Japanse Shimano is een metaalverwerkingsbedrijf wat onder meer bekend staat om de productie van fietsonderdelen. Het is samen met Campagnolo de grootste fabrikant in fietsonderdelen ter wereld. Een van de productgroepen die het bedrijf levert zijn racefiets groepen. Met groep bedoelen we alle bewegende onderdelen aan de fiets, hieronder vallen onder meer de rem, de ketting, kransen, cassette, shifters, crankset, achterderailleur en voorderailleur. De Shimano 105 is een perfecte groep voor de recreatieve fietser die meerdere keren per week gaat fietsen en meer dan 2000km per jaar fietst.

Shimano 105 onderdelen

De Shimano 105 groep biedt veel technologische hoogstandes voor en uitstekende prijs. De geweldige prestaties en duurzaamheid zorgen voor een heerlijke rit. De groep is uitgevoerd in een aantrekkelijk design in zilver en zwart. De groep bestaat uit meerdere onderdelen. 

Remmen

De 105 Dual Pivot rem (BR5700)  heeft meer remkracht en betere controle dan de Tiagra en Sora groepen. Ook in natte omstandigheden werken de remmen zoals je verwacht en sta je zo stil.

Cassette

De casette van de 105 groep bestaat uit een 10-speed en is van lichtgewicht aluminium. Er zijn meerdere versnellingscombinaties, waaronder: 11-28T, 11-25T, 12-25T, 12-27T. Met daarbij een gewicht van 245gram.

Ketting

De ketting van de 105 groep is een super smalle 10speed ketting. Voor zowel dubbele als compacte crankstellen. De ketting heeft één draairichting voor betere schakelprestaties, samen met de speciale vorm van de zowel de binnenste als de buitenste schakels geeft dit een perfecte schakel prestatie. 

Shifters

De shifters van de 105 zijn dual Control versteller (ST-5700 voor de dubbel en ST-5703 voor de triple). De  interne kabelrouting zorgt voor een strak uiterlijk en gemakkelijk functioneren. Daarnaast zorgt de nieuwe vormgeving met een nieuwe locatie voor het draaipunt van de remgreep voor een betere bediening vanaf de bovenzijde. Tel daarbij de soepele remmen en het gewicht van 490gram per set en je hebt altijd controlle over het schakelen en het remmen.

Persoonlijke doelen behalen met 105

Taking pleasure to every rider is de slogan van Shimano. Met de drivestrain 105 wil het bedrijf iedere wielrenner uitdagen om zijn/haar persoonlijke doelen op trainingen en in wedstrijden te kunnen bereiken. Met de 105 groepset van het Japanse bedrijf combineert het drie aspecten namelijk: functionaliteit, ergonomie en vlekkeloosheid fenomenaal.

Kwaliteitsverschil tussen groepen

Naast de 105 groepset heeft Shimano nog meer drivestrains in haar assortiment opgenomen. De kwaliteitsverschillen tussen de groepen zijn door technologische ontwikkelingen en innovaties minder groot als voorheen, wat de 105 zeer geschikt maakt voor zowel beginnende als de meer ervaren renners in de wielersport. Naast de 105 bieden wij van Shimano ook de groepen Tiagra, Sora, Ultegra en Dura Ace aan. Wil je al onze groepen voor racefietsen bekijken? Neem dan een kijkje op onze groepen pagina.