Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

» Remmensets

Van €  7,50 tot €  549,00

Remmenset kopen

Remmen zijn erg belangrijk voor je racefiets, MTB en cyclocross fiets, hoe hard je ook fiets, je moet ook weer stoppen. Wij bieden twee soort remmen aan namelijk: schijfremmen en velgremmen. Bij schijfremmen wordt er geremd op een schijf of disc die op de as is gemonteerd, hierdoor is er geen druk op de velg. Bij velgremmen wordt er geremd op de velg doormiddel van twee armen aan weerzijdes van het wiel (zie het onderstaande filmpje). 

Altijd de juiste remmen

Welke rem je ook kiest uit ons assortiment, ze zorgen allemaal voor een veilige vertraging, zelfs onder maximale belasting. Bij Math Salden vindt je de bekende merken waaronde Campagnolo en Shimano voor een zeer scherpe prijs. 

Remmen voor MTB

Voor mountainbikes monteer je vrijwel altijd v-brake remmen. De remmen zitten niet aan het wiel vast en zijn uitermate geschikt voor lange afdalingen. Daarnaast is dit type rem gemakkelijk te onderhouden en te monteren, waardoor ze na een modderige rit in het bos gemakkelijk zijn schoon te maken.

Remmen voor racefietsen

Op racefietsen monteer je over het algemeen zij-optrekremmen. Deze remmen zijn licht qua gewicht en zijn uitermate geschikt voor droge weersomstandigheden. Ook is dit type rem eenvoudig te monteren, waardoor onderhouden geen tijdrovende bezigheid wordt.

Zelf je remmen goed afstellen? In het filmpje hieronder leer je je remmen zo afstellen dat ze niet meer piepen.

Neem voor meer filmpjes een kijkje bij de onderhoudstips.