Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 35 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 35 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

» Kettingen

Van €  1,95 tot €  47,90

Racefiets ketting

De ketting is een belangrijk onderdeel voor de overdracht van de aandrijving van de benen naar de wielen en dus het wegdek. Aangezien de ketting de gehele tijd onder spanning staat is het belangrijk een goede, hoogwaardige ketting aan te schaffen. Daarbij moet je in gedachten houden hoeveel speed ketting je wilt hebben. 

Merken in ons assortiment

In het assortiment van Math Salden zijn diverse kettingen te vinden afkomstig van bekende merken. Denk hierbij aan de top merken:  KMCCampagnolo en Shimano.Deze partijen leveren onder andere kettingen met de volgende speed: 7/8sp, 9sp, 10sp en 11sp.

Welke ketting moet je nemen?

Er zijn al diverse begrippen en merken voorbij gekomen, maar welk type ketting past nu het beste op jouw fiets? Het begrip speed betekent welke breedte een ketting van een fiets heeft. Zo is een ketting met een 9-speed cassette maar 6.8mm breed, terwijl een 8 speed ketting breder is namelijk 7.1mm. De breedte van de cassette speelt dus een zeer belangrijke rol bij het kiezen van de juiste ketting. Bekijk dus goed hoeveel speed je cassette heeft voordat je besluit om een ketting aan te schaffen. Een te kleine of te grote ketting kan namelijk problemen veroorzaken bij het schakelen.

Ketting monteren

Zelf onderhoud plegen aan je ketting, de ketting monteren of deze vervangen? bekijk onderstaande filmpje:

Meer filmpjes zien met onderhoud? Bekijk de onderhoudstips.