Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 39 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 39 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

» Cassettes

Van €  5,90 tot €  249,00

Racefiets Cassettes

De cassette van de racefiets is de verzameling kettingwielen op het achterblad. De cassette kan bestaan uit een 9sp, 10sp of 11sp, waarbij het nummer staat voor de kettingwielen op de cassette. Afhankelijk van de speed koop je er ook een ketting bij. . Een 10sp ketting is bijvoorbeeld te smal voor de 9sp en te breed voor de 11sp. Het gaat dus om het samenspel tussen de onderdelen. Onze cassettes lopen op van 11 tanden onderop en 21 boven  (11-21) tot 16 tanden onderop en 27 bovenop (16-27). Natuurlijk hebben wij ook de gangbare 11-23 cassette, waar vooral profs meerijden en de meer recreatieve cassette 11-25.

Vertrouwde merken

In ons assortiment goedkope cassettes vind je alleen de meest hoogwaardige merken, waaronder Shimano, Campagnolo, SRAM en BBB. Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van een cassette let op de overige onderdelen van je fiets. Zo zijn SRAM-cassettes goed compatibel met andere onderdelen van het merk Shimano.  

Onderhouden van een cassette

Het onderhouden van diverse onderdelen van je fiets is uitermate belangrijk. Je fiets blijft hierdoor niet alleen soepel rijden, maar je voorkomt ook vervroegde slijtage. Het regelmatig met een doek schoonhouden van de cassette is een absolute pre.

Vervangen van een cassette

Het onderhouden van een cassette is zoals gezegd belangrijk, maar slijtage is niet te voorkomen. Als de kransjes (dat zijn de losse tandwieltjes van de cassette) afgestompt zijn is het vaak tijd om de cassette te vervangen.