Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 103 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 103 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

» Zadels

Van €  9,90 tot €  460,00

Racefiets zadel kopen

Het zadel is een van de drie contactpunten tussen het lichaam en de racefiets (de handen en voeten de andere twee). Het is dus van essentieel belang dat je een comfortabel zadel op de racefiets monteert zodat je lichaam op de juiste manier en juiste punten wordt ondersteund.

Breedte van een racefiets zadel

Het wielren zadel moet de zitbotjes in je lichaam goed ondersteunen. De zitbotjes zijn de twee botjes onderaan je bekkens waarop je zit op een zadel. je kan met een stukje karton of traagschuim berekenen hoeveel centimeter er tussen de 'toppen' van twee botjes aanwezig is. Bij het aantal centimeters tel je dan twee centimeter op, één aan elke kant, en zo heb je een geschikte breedte voor je zadel.

Vrouwen hebben in het algemeen een breder zadel nodig dan mannen, waarbij de lengte van het zadel bij vrouwen juist weer korter is. 

Een plat of gebogen zadel?

Voor het comfort is het belangrijk om te proberen hoe plat of gebogen een zadel voor jou kan zijn. Een te gebogen zadel kan extra druk geven tussen de zitbotjes en dit kan een oncomfortabel gevoel geven en zelfs slecht zijn voor de gezondheid. Een te plat zadel kan vaak geen kwaad, al kan het wel een gevoel geven dat je niet op je plek blijft tijdens het wielrennen.

Zacht of hard zadel

Hoe hard of zacht het zadel moet zijn is voor elk persoon anders. Een zacht zadel aanschaffen kan een erg comfortabel gevoel geven, maar het kan er ook voor zorgen dat je wegzakt in het wielren zadel. Hierdoor kunnen bloedvaten en zenuwen worden afgekneld, wat weer ten koste gaan van het lekkere gevoel op het het zadel. Meestal wordt de zachte vulling omhoog gedrukt naar het midden, waarbij het zadel een extra gebogen vorm krijgt.

Een heel hard zadel, bijvoorbeeld een puur carbon wielren zadel zoals de AX Lightness 1000, is voor sommigen het ideale zitvlak voor de racefiets. Het is niet slecht voor je om dit te proberen, mocht je na een paar intensieve ritten last blijven houden dan is een zachter zadel een betere oplossing.

Tot slot zou het zadel nog een cut-out kunnen hebben. Voor sommige renners is een stukje extra ruimte nodig in het zadel. Voor deze renners is een racefiets zadel een uitkomst. Heb je het niet specifiek nodig, dan kan het geen kwaad om het te hebben.

Merken racefiets zadels

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige en kwalitatieve wielren zadels van meerdere bekende merken, waaronder: Prologo, Sella Italia, Fizik en Sella Sanmarco.

Zowel voor heren als dames ben je voor een zadel bij ons aan het goede adres.

Het aanschaffen van een racefiets zadel is een kwesite van breedte, lengte, vorm en comfort. Het is belangrijk om elk zadel voor het kopen te onderwerpen aan een korte testrit en eventueel na een korte periode alsnog van zadel te wisselen als het comfort niet naar wens is. Heb je meer informatie nodig, dan staan wij altijd voor je klaar in de winkel of via de contactpagina.