Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 49 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

» Stuurpennen

Van €  19,90 tot €  315,00

Stuurpen voor je racefiets of MTB

Met de stuurpen voor je racefiets monteur je het stuur aan de voorvork en de fiets. Het is belangrijk om een goede stuurpen te kopen met de juiste lengte en hoek. De stuurpen zorgt er mede voor in welke houding je op de racefiets of MTB komt te zitten. Samen met je stuur, en haar breedte en kromming, kun je bepalen welke houding voor jou het meest comfortabel is.

Stuurpennen komen er in verschillende lengtes, van 30mm t/m 140mm, daarnaast zijn er verschillende hoeken waaronder de stuurpen werkt en welke klemdiameter er is tussen stuur en stuurpen.

Lengte van de stuurpen

De arm- en romplengte van de fietser bepaalt de reikwijdte van de armen en houding op de racefiets. Hier kan dus ook de lengte en de hoek van de stuurpen op aangepast worden.

Voor een racefiets is een handige tip om bij het plaatsen van de handen in de beugel va nhet stuur de ellebogen in een hoek van 90 graden te hebben en dan de onderarm horizontaal te houden. bij een MTB fiets is het meer een persoonlijke voorkeur of de stuurpen een langere lengte nodig heeft of dat je liever dichterbij, hoger of lager wordt geplaatst.  Hier geldt dus ook dat het comfort op de fiets erg belangrijk is, zeker voor de toerrijder.

Gradenhoek stuurpen

De gradenhoek bepaalt hoediep je houding wordt, het is belangrijk om goed te bepalen hoe diep je kan en wilt zitten. Bij een te diepe zit kan er rugpijn ontstaan en dit gaat ten koste van het plezier en comfort van het fietsen.

Plaatsen van stuurpen

Het plaatsen van de stuurpen is redelijk eenvoudig, je schuift deze zo om de voorvork heen. Het is goed om direct de juiste hoogte te bepalen van het stuur en eventueel spacers te gebruiken om de stuurpen hoger te monteren op de voorvork. Tot slot kun je de voorvork aflsuiten voor een mooi en veilig geheel met een topcap.

In ons assortiment hebben wij stuurpennen voor racefietsen en MTB.

Wil je weten hoe je het stuur afstelt en bv barends monteert? Bekijk dan onderstaande video

 Meer video's vind je op onze onderhoudspagina.