Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 34 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 34 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

» Pedalen

Van €  15,95 tot €  279,90

Racefiets pedalen kopen

De pedalen op je racefiets zijn een van de drie contactpunten, naast je handen en billen, waar je lichaam de fiets raakts. Het is daarnaast hét punt waar de krachtoverdracht zit tussen jouw benen en de racefiets. Het is dus erg belangrijk dat je voeten goed aansluiten en vast zitten in de pedalen, zodat de kracht overdracht op de racefiets optimaal is.

De juiste pedalen kiezen

Bij de keuze van je pedalen is het kliksysteem het belangrijkste om naar te kijken. Het populairste zijn de kliksystemen van Look en Shimano, maar wij hebben ook de pedalen van Crank brothers, Mavic, Speedplay en Time. Elke pedaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, al worden de brede pedalen van Look en Shimano SPD-SL aangeraden voor het makkelijke in en uitklikken. Bij de pedalen van Time wordt er meer precisie verwacht, al went elk pedaal als je maar vaak genoeg fietst. Het is vooral een kwestie van gevoel als je op de fiets zit. 

Welk materiaal is aan te raden

Naast de verschillende kliksystemen kun je als wielrenner ook kiezen uit een scala aan materialen. Zo heeft u de keuze uit aluminium, staal, composiet en carbon. Ieder materiaal heeft zo zijn voordelen. Zo is het materiaal carbon vederlicht wat in combinatie met een carbon frame enorm gunstig kan zijn voor cycblocrossen.

Naast de pedalen bieden wij ook goedkope cranksets aan.