Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 97 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 97 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

» Helmen

Van €  22,50 tot €  539,95

Fietshelm kopen

Als je met grote snelheid op je racefiets over de weg fietst, zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Waarbij je zelf niet eens de oorzaak hoeft te zijn. Voor je eigen veiligheid is het dan ook van groot belang om een goede fietshelm te kopen en te dragen.

Pasvorm van de fietshelm

Het is bij fietshelmen van essentieel belang dat de pasvorm goed is. Een goede pasvorm komt ten goede aan het comfort bij het dragen van de helm op de racefiets. Daarnaast dient de helm goed op je hoofd aan te sluiten voor de veiligheid. Een te grote helm heeft de neiging om tijdens het fietsen makkelijk te verschuiven waardoor niet de juiste delen van het hoofd nog worden beschermt. Koop je een fietshelm die te klein is, dan zal deze ook niet het gehele hoofd beschermen en erg onconfertabel aanvoelen.

Om de juiste maat wielren helm te vinden kun je allereerst je hoofd opmeten. Hiervoor neem je een meetlint en meet je de omtrek van je hoofd, waarbij het meetlint ongeveer een centimeter boven je wenkbrauwen zit. In onderstaande tabel kun je de juiste maatvoering vinden:

51 cm < XXXS
52 t/m 53 cm  XXS
53 t/m 54 cm XS
55 t/m 56 cm  S
57 t/m 58 cm  M
59 t/m 60 cm L
61 t/m 62 cm XL
63 cm > XXL

 

Bovenstaande tabel is een indicatie en per persoon kan dit verschillen. Het is dan ook belangrijk dat je de helm goed past, dit kan natuurlijk ook bij ons in de winkel.

Bij het passen van de helm moet deze goed op je hoofd blijven zitten en niet naar voren of achter kunnen afzakken. De riempjes moeten goed vast en los gaan, zonder dat ze makkelijk losschieten. Ook moeten de riempjes niet te strak in je huid zitten, dit kan irritatie veroorzaken en dit gaat ten koste van het comfort. 

Ook een goede ventilatie is bij een fietshelm belangrijk voor de warmte afvoer. Voor de koude periodes is een muts onder de helm ook mogelijk, neem hiervoor een kijkje bij ons uitgebreide aanbod aan fietsmutsen en helmmutsen

Wij hebben fietshelmen van hoogwaardige kwalitiet van de bekende merken zoals Giro, Bell en Mavic.

Helm onderdelen

Ben je opzoek naar helmonderdelen? Neem dan een kijkje bij ons uitgebreide assortiment helmonderdelen.

De fietshelm na een val

Mocht je met de helm een val hebben meegemaakt, dan raden wij aan een nieuwe fietshelm te kopen. Een wielren helm kan zowel zichtbare schade hebben als onzichtbare schade aan de binnenkant van de helm. Om te voorkomen dat je minder goed beschermt wordt door de helm, koop je een nieuwe fietshelm.