Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 67 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 67 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

» Brillen

Van €  25,00 tot €  349,95

Fietsbril kopen

Een fietsbril is een onmisbaar item tijdens het fietsen. Een goede fietsbril zorgt ervoor dat de zon je niet meer verblind tijdens het fietsen, dat de wind je ogen niet vol tranen laat lopen en ook opspattend vuil en steentjes komen niet in je ogen terecht.

Er zijn vele verschillende soorten brillen, wij bieden dan ook fietsbrillen aan van meerdere bekende merken zoals Oakley, BBB en Assos. Een goedkope fietsbril vind je dan ook bij Salden.

Welke fietsbril voor jou perfect is, hangt van drie dingen af, het frame, de lens en jouw eigen smaak.

Fietsbril Frame

Het frame van de fietsbril bepaald hoe de bril op jouw hoofd zit en het draagcomfort. Alle brillen die wij aanbieden hebben een lichtgewicht frame waardoor je het nauwelijks merkt dat de bril op je hoofd aanwezig is. Bepalender is de breedte en lengte van het frame en de neusbrug. Een fietsbril moet niet te strak op je hoofd zitten, maar wel small genoeg zijn om 'vast' te blijven zitten. Ook moet er genoeg ruimte zitten tussen de ogen en de lens, de bril moet dus niet te dicht op de ogen zitten. 

Tot slot moet de bril ook op de neus blijven zitten, een te kleine neusbrug zorgt voor een vril die hoog op de neus zit en waar veel wind onderdoor komt, een te grote neusbrug zorgt voor een afzakkende fietsbril.

De fietsbril lens

De lens van de fietsbril is bepalend voor je zicht, er is veel mogelijk qua lens. Er zijn lenzen die veel licht door laten en dus zorgen voor veel zicht maar minder bescherming tegen de zon, bijvoorbeeld een clear lens van de BBB BSG-44PH Impact. Lenzen die minder licht doorlaten, zoals de Oakley Radarlock met Jade Iridium lens, zorgen voor een beter zicht op heldere dagen met een fellere zon. Daarnaast heb je nog lenzen die spiegelend zijn, Bij Oakley krijgen deze lenzen de toevoeging iridium.

Voor heldere dagen en donkere dagen is dus een aparte lens nodig. Gelukkig zijn de lensen makkelijk te vervangen en kun je dus met 1 frame en meerdere lensen het hele jaar fietsen.