Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

5 artikel(en)

Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

5 artikel(en)

» TT/Triathlon Fietsen

Van €  1.990,00 tot €  6.299,00

Tijdrit of triatlon fiets kopen

Een triathlon of tijdritfiets is is een geheel andere fiets dan een racefiets, ook al worden beide gebruikt op de weg. Net als bij een mountainbike en een cyclocrossfiets, beide worden gebruikt voor parcoursen met gras, modder, bos, heuvels en zachte ondergronden, maar ze verschillen zowel qua uiterlijk als qua technische specificaties.

De verschillen tussen een tijdritfiets en een racefiets zijn net zo groot, al is het op het oog een soortgelijke fiets.

Positie op tijdrit of triathlon fiets

Als je een tijdritfiets of triathlon fiets gaat kopen is het vooral erg belangrijk om op je positie op de fiets te letten. Zeker voor een triathlon of duathlon is het erg belangrijk dat de houding op de tijdritfiets goed is. Hiervoor maken de meeste traithleten gebruik van een aerodynamisch ligstuur, waardoor er niet alleen een snelle houding wordt aangenomen, maar ook een houding waarmee het lichaam zo goed mogelijk uit het fietsen vandaan komt. Bij een triathlon wordt er natuurlijk eerst gezwommen en daarna nog gelopen, de houding op de triathlon fiets zorgt er dan ook voor dat de benen in een natuurlijkere ‘loopbeweging’ terecht komen. Hierdoor is de overgang naar het hardlopen eenvoudiger.

Voor elke renner of atleet geldt natuurlijk een andere ideale houding, het is dus van belang dat je een juiste houding en positie vindt waarmee je veel snelheid kan maken en het niet ten koste gaat van het comfort. Een standaard racefiets nemen en een ligstuur erop monteren komt niet ten goede aan het comfort en houding voor je triathlon of tijdrit.

Onderdelen voor je tijdritfiets

Ook voor onderdelen voor je tijdritfiets of triathlon fiets ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben onder andere ligsturenwielsets en banden speciaal voor jouw tijdritfiets.

Tijdritfiets of triathlon fiets opbouwen

Omdat elke renner zijn eigen eisen en wensen heeft, bieden wij ook de mogelijkheid om je eigen tijdritfiets of triathlon fiets op te bouwen. Hierbij heb je zelf de keus over welke onderdelen er op jouw fiets komen.

Tijdritfiets of triathlon fiets kopen