Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 23 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 23 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

» Cyclocrossers

Van €  749,00 tot €  3.599,00

Cyclocross fietsen

Cyclocross fietsen, of veldrijd fietsen, kenmerken zich door hun goed gebruik op onverharde parcoursen. De cyclocross fietsen zijn van lichtgewicht materiaal en erg sterk. Hierdoor kun je zonder probleem door de bossen, over de velden en over zandwegen.

Cyclocross fiets frame

Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een cyclocross fiets? Allereerst is het van belang dat je de juiste framemaat kiest. De frames lijken gelijk aan een racefiets, maar toch zijn er kleine verschillen, zo zit er net wat meer ruimte tussen de band en het frame, maar ook bij de remmen en voorvork. Dit zorgt voor extra speling, zodat de fiets niet vastloopt door het extra vuil en modder. Daarnaast wordt er meestal een kleiner frame gebruikt bij veldrijden, hierdoor gaat het op en afstappen makkelijker. Dit is natuurlijk wel een persoonlijke voorkeur. Naast cyclocross fietsen bieden wij ook alleen cyclocross frames.

Stevig in de modder met cyclocross banden

De banden die gebruikt worden in het veldrijden verschillen op meerdere punten met de racefiets banden. De banden zijn dikker dan de racefiets banden en hebben meer profiel, al is dit minder dan bij een mountainbike band. De breedte van een cyclocross band ligt tussen de 30 en 33mm (al kan voor recreatief gebruik 35mm ook). Door de extra breedte heeft de band meer grip, hierdoor kom je makkelijker over onverharde wegen. Naast de cyclocross fiets hebben wij ook een uitgebreide keus in cyclocross banden.

De remmen van een cyclocross fiets

Naast de framemaat kun je kiezen voor verschillende soorten remmen. Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van cantilever remmen, met standaard raceremgrepen. Toch is er sinds 2011 een groeiend aantal veldrijders die gebruik maken van schijfremmen. Dit zorgt wel voor wat extra gewicht op je fiets.

Cyclocross fiets opbouwen

Wil je zelf je Cyclocross fiets opbouwen? Ook dat is mogelijk. Wij hebben meerdere Cyclocross fietsen die je zelf verder kan opbouwen. Jouw eigen perfecte cyclocross fiets.

goedkope cyclocross fiets