Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

» Gels

Van €  1,50 tot €  15,60

Goedkope Energiegel voor het wielrennen

Wielrennen is een duursport met daarbij natuurlijk de intensievere klimstukken. Om dit goed te trainen moet je veel en lang trainen, op die manier zorg je ervoor dat je prestaties verbeteren. Een lange training, wedstrijd of een gewone rit kost veel energie en die zal je tijdens de rit moeten aanvullen.

Door het dalen van je energieniveau merk je dat je langzamer gaat fietsen en meer moeite hebt om aan te zetten, je krijgt moeite om te blijven presteren, maar ook je concentratie zal dalen. Dit is een natuurlijk onderdeel van je lichaam en zal bij elke inspanning voorkomen. Bij het racefietsen is het door de lange duur ook iets om rekening mee te houden. Speciaal daarvoor hebben wij bij Salden een groot assortiment aan gels voor het wielrennen.

Wat is een energiegel?

Een energiegel is een vloeibare substantie die speciaal is ontworpen om snel in te nemen tijdens je rit, je hoeft dus niet te stoppen. De gel zit in een kleine en soepele verpakking zodat je de snel in kan nemen en direct verder kan gaan met het fietsen. De bloedsuikerspiegel stijgt weer waardoor je optimaal kunt blijven presteren. Een energiegel is dus een tijdelijke energie booster op basis van snel opneembare koolhydraten. 

Je kunt een energiegel het beste gebruiken vlak voor of tijdens de training om voorzien te zijn van een continue energie afgifte. 

Voordelen van een Gel?

Een gel heeft meerdere voordelen. De eerste is de verpakking, deze is sterk genoeg om stevig vast te pakken, maar ook soepel, zodat je hem snel leeg kunt zuigen of knijpen tijdens het fietsen. Daarnaast is de gel vloeibaar, wat zorgt voor een makkelijke inname, geen grote stukken of kauwen, maar gewoon doorslikken. De vloeibare gel wordt daarnaast sneller opgenomen dan harde stukken, hierdoor stijgt je energielevel sneller dan bij het eten van vast voedsel.

 In welke smaken zijn de Gels voor het wielrennen?

Gels zijn er in vele smaken, waaronder Sinaasappel, limoen, citroen, Appel, Citrus, Cola, Munt, Rode vruchten of zwarte bessen. Naast de smaak hebben veel energiegels ook nog eigen eigenschappen, het is dus aan te raden om meerdere gels te proberen om jouw ideale gel te vinden. Aan smaak valt natuurlijk niet te twisten.

Inhoud Wielren gel

Elke wielrenner is anders, en ook de iname hoevelheid is per persoon, race, training of tocht anders. Daraom zijn de gels in verschillende maten te vinden, wij hebben gels in meerdere inhouden, waaronder gels van 20gram, 25gram, 38gram, 40gram, 90gram, 55ml en 60ml.

Merken Gels wielrennen

Er zijn een paar bekende merken die gels maken voor het wielrennen. Zo bieden wij onder meer gels aan van Born, Etixx, Maxim, Performance, SIS en Wcup