Veloflex

Veloflex is een kleine Italiaanse fabrikant van racebanden. Enkel vouwbanden en tubes, allemaal handgemaakt. Katoen geweven en echt supersoepel. Deze bandjes zijn zeer gewild onder wedstrijdfietsers door hun perfecte wegligging en lage rolweerstand.
Tonen als

1 producten

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Veloflex Service Course tube-Zwart-700x25c
  Aan vergelijking toevoegen
  Veloflex Service Course tube-Zwart-700x25c Adviesprijs € 82,00
  € 74,90
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina
Veloflex racebanden en tubes
Wie we zijn, wat we doen

Wij zijn fietsambachtslieden, wij produceren fietsbanden en -buizen voor de wielersport.
Ten eerste zullen we ons concentreren op wat we doen, wat voor ons van essentieel belang is. Wij ontwerpen en produceren fietsbanden. Wij zijn vooral een klein Italiaans bedrijf gespecialiseerd in het maken van racebanden en fietsbanden voor wedstrijden en trainingen. Al onze tubes (zowel traditionele als 'open' tubes, ook wel clincher-banden genoemd) worden één voor één met de hand gemaakt in ons laboratorium in Presezzo (in de provincie Bergamo) en geproduceerd via ambachtelijke processen.
De naam van ons bedrijf vertegenwoordigt ook het verhaal van onze producten en onze productie: Vélo (dat staat voor fiets en gaan fietsen in het Frans) + flexibel (dat wil zeggen flexibel en geschikt om zich aan te passen aan bochten en randen zonder te breken, in het Engels) = fietsbuizen en banden voor alle wedstrijden en wegdek.
In de afgelopen jaren hebben onze producten meer dan tien grote wedstrijden gewonnen, zoals de Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta a España.
We besteden speciale aandacht aan onze ambachtelijke roeping, aangezien buizen producten zijn die handigheid, zorg en geduld vereisen.
Wij produceren buisjes met dezelfde technieken die meer dan 70 jaar geleden werden gebruikt, met hetzelfde aantal nauwkeurige, nauwgezette stappen. De productie van een buisvormig product omvat in feite 35 bewerkingen, te beginnen met de grondstof en de verschillende componenten (garen, latex, rubber, lijm, kleppen). Ook duurt de productie van een tube drie keer zo lang als het maken van een band (open tube).
In de afgelopen 70 jaar zijn de grondstoffen veranderd en natuurlijk verbeterd, maar de verwerking blijft hetzelfde, de handigheid is fundamenteel en we zijn er trots op dat er geen Veloflex-buizen op de markt zijn die identiek zijn aan elkaar.
Na de introductie van onze handgemaakte tubes zullen we ons voorstellen.
We zijn dol op fietsen en in 1981 hebben we een klein bedrijfje opgericht voor het ontwerpen en maken van rubberproducten. Toch hebben we ons gespecialiseerd in de productie van clincher-banden en tubulars vanwege onze grote expertise op dit gebied. En zo is het huidige Veloflex ontstaan: we combineren kennis en kunde op het gebied van buisvormige productietechnieken met een voortdurend onderzoek op het gebied van natuurrubber, wat leidt tot unieke producten door de verwerking zelf en de exclusieve rubbermengsels waar we voortdurend aan werken.
Passie, technologie, expertise, knowhow en voortdurend onderzoek: dat is Veloflex en wat u in onze producten kunt vinden.
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.