Sportful

Sportful valt onder dezelfde holding dan Castelli tegenwoordig en dat is goed terug te zien in de collectie wielerkleding die ze ieder jaar presenteren. Innovatief en voorzien van prachtige designs zoals ze dat alleen in Italië kunnen.
Tonen als

Producten 13 tot 24 van 83 totaal

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Sportful Diva dames wielershirt mouwloos
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Diva dames wielershirt mouwloos Adviesprijs € 80,00
  Vanaf € 48,00 Normale prijs € 80,00
 2. Sportful DR wielerjack
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful DR wielerjack Adviesprijs € 160,00
  Vanaf € 96,00 Normale prijs € 160,00
 3. Sportful Escape cap
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Escape cap Adviesprijs € 30,00
  Vanaf € 18,00 Normale prijs € 30,00
 4. Sportful Escape Supergiara dames wielershirt korte mouw
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Escape Supergiara dames wielershirt korte mouw Adviesprijs € 90,00
  Vanaf € 54,00 Normale prijs € 90,00
 5. Sportful Escape Supergiara wielershirt korte mouw
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Escape Supergiara wielershirt korte mouw Adviesprijs € 100,00
  Vanaf € 60,00 Normale prijs € 100,00
 6. Sportful Evo wielershirt korte mouw
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Evo wielershirt korte mouw Adviesprijs € 100,00
  Vanaf € 60,00 Normale prijs € 100,00
 7. Sportful Fiandre Light No Rain wielershirt korte mouw
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Fiandre Light No Rain wielershirt korte mouw Adviesprijs € 130,00
  Vanaf € 78,00 Normale prijs € 130,00
 8. Sportful Fiandre Light Norain wielervest mouwloos
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Fiandre Light Norain wielervest mouwloos Adviesprijs € 100,00
  Vanaf € 60,00 Normale prijs € 100,00
 9. Sportful Fiandre Norain Pro collant met bretels
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Fiandre Norain Pro collant met bretels Adviesprijs € 150,00
  Vanaf € 90,00 Normale prijs € 150,00
 10. Sportful Fiandre Norain Pro koersbroek met bretels
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Fiandre Norain Pro koersbroek met bretels Adviesprijs € 140,00
  Vanaf € 84,00 Normale prijs € 140,00
 11. Sportful Fiandre Pro Medium wielerjack
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Fiandre Pro Medium wielerjack Adviesprijs € 190,00
  Vanaf € 114,00 Normale prijs € 190,00
 12. Sportful Fiandre Pro wielerjack
  Aan vergelijking toevoegen
  Sportful Fiandre Pro wielerjack Adviesprijs € 230,00
  Vanaf € 138,00 Normale prijs € 230,00
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

Sportful historiek


Sportief begonnen als een sportieve droom, een doel, een ambitie.

Olindo & Irma Cremonese, van Asolo in Italië, verhuisden in 1946 naar de uitlopers van in de Dolomieten om er een bedrijf op te bouwen - in eerste instantie het knippen, knippen en spinnen van wollen garens.  Uiteindelijk evolueerde het bedrijf - de productie van kwaliteitsondergoed in de late jaren '60 onder de naam Manifattura Valcismon.
Het sportieve verhaal begint echt in 1972, toen hun zoon, Giordano Cremonese, geïntrigeerd raakte door de uitdaging van de nieuwe Marcialonga langlaufwedstrijd, die in de buurt van zijn huis plaatsvond.
Hoewel hij een fervent langlaufer & atleet in het algemeen was, vond hij dat de kleding die op dat moment beschikbaar was voor zo'n lange race in een koude vallei ontoereikend was. Hij begon met het produceren van een aantal van zijn eigen ontwerpen met behulp van acryl stoffen die in die tijd de laatste stand van de techniek waren. De finishing touch op de kledingstukken was het 'Sportful' logo om hun ontwerp en doel te benadrukken.
Op een koude januaridagochtend in Val di Fiemme stond Giordano in de rij met de honderden andere skiërs en ging hij het zware parcours aan met zijn feloranje pak, ontworpen om hem warm en comfortabel te houden voor de 70 km-race.
Zijn unieke kleding kreeg veel complimenten en vragen - hij realiseerde zich dat er vraag moet zijn naar kwaliteitskleding die speciaal voor de sport ontworpen is. In 1973 was Sportful officieel van start gegaan met bestellingen uit de hele Dolomieten voor zijn unieke specialistische cross-country kleding.
In 1985, met een solide reputatie op het gebied van skikleding, volgde het merk Sportful de andere sportpassie van Dr. Cremonese en begon het met de ontwikkeling van kleding voor de wielersport, waarbij het zijn kennis, opgedaan bij het ontwerpen van kleding, gebruikte om comfortabel te presteren in veranderende omstandigheden. Het merk werd goed ontvangen in de fietsgemeenschap, met teams zoals Ceramiche Ariostea, Maglificio Bianchi en Sportful. Binnen een paar jaar was in gebruik door misschien wel het meest succesvolle team aller tijden -Mapei en later de eer van de Italiaanse nationale ploeg die 6 Wereldkampioenschappen en 1 Olympische titel in Sportful won.
De familie is altijd de kern van het merk Sportful geweest, vanaf het begin als Manifattura Valcismon met Olindo & Irma die hun wol verkochten aan de fabrieken in Veneto, hun bedrijf overdroegen aan hun zoon Giordano en nu hebben zijn kinderen, Alberto, Alessio, Dario & Gioia, allemaal een belangrijke rol gespeeld in het bedrijf sinds 1995. Het is ook een uitgebreide familie, sommige van onze medewerkers zijn hier al meer dan 40 jaar en het bedrijf is nog steeds in dezelfde vallei als waar het in 1946 is begonnen.
Wij hebben een passie voor de bergen om ons heen. Of we nu skiën, fietsen, wandelen of klimmen, we hebben het geluk dat we de spectaculaire speeltuin van de Dolomieten voor de deur hebben en alle kansen aangrijpen om er het beste van te maken, je kunt hun invloed in veel van onze producten zien, of het nu de naam van een jas of een functie is waar we aan dachten, of het nu de naam van een jas is of een functie waar we aan gedacht hebben terwijl we halverwege een rotswand, ze zijn onze inspiratiebron.
In 2007 heeft Sportful uit liefde voor de bergen de Karpos outdoorkledinglijn ontwikkeld, een technisch product dat ontworpen is om te presteren in een alpine omgeving, of het nu gaat om klimmen, wandelen of skiën.
Innovatie en design zijn altijd al de sleutel tot onze producten geweest, wat duidelijk blijkt uit het succes van onze atleten in de afgelopen 40 jaar.
Wij zijn technisch leverancier van kleding geweest voor enkele van de grootste namen in onze sport - in het verleden van Mapei & Team Italia tot onze huidige samenwerking met Tinkoff Saxo. In Cross Country hebben we de Italiaanse, Franse, Tsjechische, Finse, Oekraïense, Kazachse, Franse, Finse en Oekraïense nationale teams gesponsord en in de Ski Mountaineering de Spaanse en Italiaanse teams. We hebben er altijd naar gestreefd om de best mogelijke producten te maken om ervoor te zorgen dat topsporters het voortouw nemen.
Sommige dingen blijven echter altijd hetzelfde; we worden gedreven door onze liefde voor sport, bergen en onze wens om te innoveren.

Copyright © februari 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.