Rotor

Rotor is de uitvinder van de ovale kettingbladen voor de racefiets en mountainbike. Door de montage van deze bladen worden de krachten anders verdeeld en kun je een voordeel behalen tov ronde kettingbladen. Het dode punt in de pedaalomwenteling wordt weggenomen, waardoor een efficiëntere krachtoverbrenging ontstaat. Je kunt zelf nog aan fijnafstelling doen door de Q-rings te draaien op jouw gewenste positie.
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

RotorROTOR kwam voort uit een droom, toen in 1994 twee vrienden, die ook fietsliefhebbers waren, dachten dat ze iets konden bereiken wat vele anderen hadden geprobeerd en gefaald: de dode plekken in de pedaalslag wegwerken. Pablo Carrasco, een luchtvaartingenieur, en Ignacio Estellés, een advocaat, hadden een visie dat het mogelijk zou zijn om een revolutie teweeg te brengen in de fietstechnologie door een nieuw idee.

Q-Rings
Het verbeteren van de efficiëntie van het trappen heeft sinds het begin bijna elke ROTOR-innovatie geleid.
Hun uitdaging was om een meer natuurlijke manier van trappen te ontwikkelen, waardoor de dode hoek zou worden geëlimineerd en de kracht die op de pedalen werd uitgeoefend efficiënter zou worden gebruikt, waardoor de prestaties en gezondheid van de fietsers zouden verbeteren.

Een Grote ronde winnen
Ondanks het intelligente ontwerp van Q-Rings' intelligente ontwerp....
Maar grote ideeën lukken niet alleen. Voor zo'n enorme uitdaging was geloof, enthousiasme, onbaatzuchtigheid, veerkracht en vooral teamgeest nodig. In korte tijd heeft een team van dromers en motorfans het oorspronkelijke ROTOR-idee overgenomen om het mogelijk te maken. De eerste was Enrique del Rey, eigenaar van EDR, een in 1981 opgerichte CNC-werkplaats die sinds het begin ROTOR-onderdelen produceert in de geest van voortdurende verbetering.
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.