Lightweight

De geschiedenis van lichtgewicht wielmakers gaat terug tot de vroege dagen van de wielersport. In de jaren 1930 begonnen wielrenners en fietsfabrikanten te experimenteren met het verminderen van het gewicht van fietswielen om de prestaties te verbeteren.

In die tijd werden wielvelgen voornamelijk gemaakt van staal, wat vrij zwaar was. Sommige wielrenners begonnen met het gebruik van magnesiumvelgen, die aanzienlijk lichter waren. Ondanks hun gewichtsvoordeel waren magnesiumvelgen echter kwetsbaar en vatbaar voor corrosie, waardoor ze niet bijzonder populair waren.

In de jaren '70 en '80 begonnen fabrikanten aluminiumlegeringen te gebruiken om lichtgewicht velgen te produceren. Deze legeringen waren sterker en duurzamer dan magnesium en konden beter omgaan met de eisen van het wielrennen. Lichtgewicht aluminium velgen werden al snel de norm in de professionele wielersport.

In de jaren '90 werden koolstofvezelvelgen geïntroduceerd als een nog lichtere en stijvere optie. Koolstofvezel biedt een uitstekende stijfheid-gewichtsverhouding en verbetert de aerodynamica van het wiel. Dit maakte ze populair bij wielrenners die op zoek waren naar een concurrentievoordeel.

Met de voortdurende evolutie van materialen en productietechnieken zijn er tegenwoordig tal van lichtgewicht wielbouwers die hoogwaardige velgen en complete wielsets aanbieden. Ze investeren in innovatieve productieprocessen en materialen om de prestaties, sterkte en betrouwbaarheid van hun wielen voortdurend te verbeteren.

Het optimaliseren van het gewicht van wielen is altijd een belangrijk aspect geweest voor wielrenners, omdat lichtere wielen de acceleratie en klimprestaties kunnen verbeteren. Daarom blijft de zoektocht naar lichtgewicht wielconstructie en materialen een voortdurend proces binnen de wielersport.

Lightweight
Tonen als

1 producten

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Lightweight remblokken set/4 Race pro
  Aan vergelijking toevoegen
  Lightweight remblokken set/4 Race pro Adviesprijs € 60,00
  Special Price € 39,90 Normale prijs € 60,00
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.