Haibike

Het verhaal van Haibike

1995

HAIBIKE MERK OPGERICHT DOOR SUSANNE EN FELIX PUELLO
In 1995 richtten Susanne en Felix Puello het merk Haibike op. Susanne is de CEO van Winora Group en achterkleindochter van de oprichter van het bedrijf, Engelbert Wiener. In het begin werden deze sportieve fietsen nog steeds aangeboden onder de naam van ons moedermerk Winora, maar al snel werd het Haibike. In de daaropvolgende 15 jaar heeft het merk nieuwe modellen ontwikkeld en verder ontwikkeld, zowel visueel als technisch.

2010

HAIBIKE PRESENTEERT DE MOEDER VAN ALLE eMTBs: DE HAIBIKE eQ XDURO
De voorvader van alle eMTB's, de Haibike eQ XDURO, wordt gepresenteerd op Eurobike. De respons is vanaf het begin geweldig: Nooit eerder heeft een fabrikant een echt off-road geschikte eMTB ontwikkeld. Haibike's midden motorconcept en het eerste ontwerp zal in de toekomst meerdere malen worden gekopieerd. Het eerste assortiment bestaat uit vier modellen (Fully, Hardtail, Cross en Trekking). De vraag is groter dan het aanbod en de XDURO's zijn snel uitverkocht. Dit is een keerpunt in onze geschiedenis.
Haibike implementeert als eerste Gravity Casting Technology (Zwaartekrachttechnologie)
Haibike gebruikt een speciaal productieproces voor de allereerste XDURO: Gravity Casting. Dit gietproces is afkomstig uit de motorindustrie en maakt het mogelijk om complexe onderdelen te produceren die uiterst stabiel en nauwkeurig zijn, maar toch zeer licht van gewicht. Deze technologie wordt voornamelijk gebruikt voor onze "interface", ook wel bekend als de motorsteun. Dit is het hart van het frame, waar technische functies samenwerken. Deze technologie wordt later door steeds meer concurrenten gebruikt.

2011

De eerste iF AWARD, de eerste 29" eMTB, en eROAD BIKE STUDY
Ontwerp en technologie blijven vooruitgaan. De XDURO RX ontvangt de iF Design Award, een van de meest gerenommeerde internationale design awards. Het assortiment groeit uit tot elf modellen en er komen nieuwe versies, waaronder de eQ XDURO 29, een eBike die twee megatrends combineert: 29 inch wielen en eBikes. Op de Eurobike 2011 wordt ook de XDURO Race gepresenteerd, een snelle 28mph eRunner, elektrische racefiets. De positieve reactie van professionele kringen en de gunstige wegtests brengen Haibike ertoe om een eRunner in de ontwikkeling voor het volgende seizoen op te nemen. Dit is het begin van een nieuwe categorie: "snelle weg."

2012

Sabine Spitz rijdt op Haibike
Haibike krijgt een prominente ambassadeur: de bekende en getalenteerde Duitse mountainbiker, Sabine Spitz, rijdt op Haibikes. Sabine neemt de komende vier jaar met succes deel aan de wereldelite met het nieuwe Haibike ProTeam. Het Sabine Spitz Haibike ProTeam is lange tijd een van de UCI-Top 3 Teams geweest.
Sabine Spitz wint Olympisch Zilver op Haibike
In haar eerste jaar met Haibike wint Sabine Spitz Olympisch Zilver in Londen - ondanks het crashen op een steil stuk van het parcours. Maximilian Semsch cirkels rond Australië
De Duitse Maximilian Semsch cirkels rond het Australische continent met zijn XDURO Trekking. De "Rondom OZ" tour is de eerste in zijn soort, die bijna 10.000 mijl beslaat en is daarmee de langste tour in de geschiedenis van de moderne eBike. Maximilian rijdt op een standaard XDURO Trekking, die geen andere schade vertoont dan twee gebroken spaken, zelfs onder extreme omstandigheden en 18 pond bagage. DE eerste ALLMOUNTAINE-EBIKE EN HAIBIKE S-PEDELEC van ALLMOUNTAIN EN HAIBIKE
Het productassortiment groeit tot 17 modellen. Inclusief de eerste AllMountain eBike, die met zijn 150 mm veerweg de toekomstige trend van lange-slag eBikes zal zetten. Haibike presenteert voor het eerst een snelle 45km/u eBike, de XDURO Trekking S, die een snelle 45km/u eBike voorstelt. De naam affix "eQ" komt te vervallen, de naam "XDURO", een portmanteu woord dat bestaat uit de woorden X-Cross & Enduro, wordt de enige modelnaam.

2013

Duitse bondskanselier Angela Merkel bezoekt Haibike
Hooggeplaatste bezoeker bij Eurobike: Angela Merkel, de Duitse bondskanselier, bezoekt de Haibike-stand en vraagt Susanne en Felix Puello om haar de hoogtepunten van het merk uit te leggen. De XDURO² is de opvolger van de legendarische XDURO².
Haibike presenteert een compleet nieuw productassortiment op Eurobike. Met 37 modellen is de boodschap duidelijk: Haibike zet zich in voor ePerformance. Ook op technisch gebied zijn er veel veranderingen: een nieuwe aandrijfeenheid en een volledig nieuw aluminium frame brengen de XDURO naar een nieuw niveau. Haibike neemt ook belangrijke ontwerpeigenschappen weg: de dubbele gebogen bovenbuis, de SkidPlate en het schuine ophangingskanaal. Haibike introduceert de SkidPlate
Een klein maar belangrijk onderdeel: de SkidPlate. Gemaakt van slagvast kunststof beschermt het de motor tegen beschadigingen en slijtage. Haibike is de eerste fabrikant ter wereld die dit onderdeel met de XDURO²-lijn introduceert. In tegenstelling tot de eerste XDURO, waar de motor naar de binnenkant van het frame werd gedraaid, is de nieuwe motor onder het frame gemonteerd en zou deze onbeschermd zijn. Steeds meer merken integreren daarna de SkidPlate, die langzaam maar zeker karakterbepalend werd voor sportieve eMTB's. DE eerste eENDURO: DE HAIBIKE XDURO NDURO NDURO
Ook dit jaar is een andere eBike geïntroduceerd die de markt zal veranderen: de XDURO Nduro. Met 180mm reizen opent het de jonge sport voor volledig nieuw terrein en rijders. Haibike gaat op pad
Voor het eerst presenteert Haibike snelle en pure wegmodellen en brengt Haibike zijn prestatiegerichtheid van de XDURO offroadmodellen over op de weg. Het resultaat is de XDURO Race: de eerste grootschalige productie eRunner en de Superrace, een snelle Flatbar Runner. HAIBIKE INTRODUCES "ePERFORMANCE".
Een nieuwe sport heeft een nieuwe naam nodig - Haibike introduceert de term "ePerformance". Een afkorting voor "elektrische prestaties": de combinatie van puur menselijke (fysieke) prestaties en elektrische ondersteuning. Hoewel "ePerformance" vergelijkbaar is met de term "eBike", neemt het bewust afstand van de term "ePerformance" en legt het de nadruk op prestaties om het basisidee van ePerformance te benadrukken: sportieve, prestatiegerichte eBiking.

2014

HAIBIKE SDURO DEBUTEN
De XDURO krijgt een broer: de Haibike SDURO. De nieuwe lijn is voorzien van een nieuwe YAMAHA-aandrijfeenheid, die exclusief via Haibike wordt geïntroduceerd. De SDURO wordt dankzij zijn handlingeigenschappen, betrouwbaarheid en de prijs-kwaliteitverhouding direct een succes. De SDURO HardNine SL is in zijn eerste jaar uitgeroepen tot de meest populaire eBike op de Duitse fietsmarkt. De YAMAHA PW-aandrijving is door de detailhandel op de tweede plaats geplaatst. Het eerste eMTB met ELEKTRONISCHE VERING
Haibike is de eerste fabrikant die de elektronica gebruikt om de ophanging te regelen en introduceert twee SDURO-modellen met elektronische ophanging. Met deze nieuwe innovatie opent Haibike de deur naar een nieuwe wereld van elektronische hulpsystemen.
Eerste GERMAN eMTB CHAMPIONSHIP TITEL VAN DE SDURO (eerste GERMAN eMTB CHAMPIONSHIP-titel op een SDURO)
Een dag na zijn onthulling in Schweinfurt wint de SDURO de titel in het eerste Duitse eMTB-kampioenschap in Bad Säckingen. De 17-jarige Max Brandle wint het kampioenschap met een minuut voorsprong op de tweede plaats. Eerste CARBON eFulLY
Op de Eurobike 2014 introduceert Haibike veel nieuwe hoogtepunten: met name de eerste Carbon-eFully met center drive. Drie modellen markeren het begin van het koolstof tijdperk in de eBike-markt en bevestigen nogmaals dat Haibike de pionier is. De eFatbike "FatSix" wordt ook geïntroduceerd.
HAIBIKE RECEIVES FIVE iF AWARDS AT A TIME (VIJF-IAAWARDS OP EEN TIJD)
Een primeur in de geschiedenis: Haibike wordt vijf keer uitgereikt aan een van de meest gerenommeerde internationale designprijzen, de iF Award. Dit omvat drie ePerformance- en twee Performance-fietsen. Dit is de eerste keer dat één enkele fabrikant zoveel prijzen in één keer wint.
DE XDURO FS WERD "E-BIKE OF THE YEAR" in de VS.
Haibike maakt geschiedenis in het moederland van alle mountainbikes. De nieuwe "eBike of the Year" prijs gaat naar Haibike bij Interbike. De prijs wordt uitgereikt door niemand minder dan Gary Fisher, de koning van het mountainbiken. In zijn toespraak noemt hij eBikes de "Next Big Thing."
LEZERS STEMMEN VOOR DE NDURO PRO INTRO 2DE PLAATS VOOR "MOUNTAINBIKE VAN HET JAAR". In de jaarlijkse peiling voor "Mountain Bike of the Year" door het tijdschrift MountainBike magazine, wordt de Haibike XDURO Nduro Pro door de lezers op de tweede plaats geplaatst. Als enige eMTB in de running, geven de lezers een sterk signaal voor ePerformance en verrassen ze de hele branche.
HAIBIKE INTEGREERT MOTOR EN ACCU IN DE HAIBIKE
Haibike integreert de Bosch systeemcomponenten in het frame waardoor de optische grootte van de motor met 38% afneemt. De batterij is ook formeel en technisch geïntegreerd. Haibike streeft naar een concept van "zichtbare integratie": alle karakterbepalende componenten zijn optisch geïntegreerd, maar blijven zichtbaar als vormgevingskenmerken.

2015

GUIDO TSCHUGGG SWITCHES To HAIBIKE and AN eBIKE (een soort van TSCHUGGG SWITCHES om een HAIBIKE en een eBIKE te maken).
Guido is een van de bekendste Duitse mountainbikers. Hij is viermaal Duits kampioen in de dubbele, zesmaal Duits kampioen in de 4Kross, winnaar van het wereldkampioenschap brons en de enige Duitser die twee keer deelnam aan de legendarische RedBull Rampage - twee keer. De sympathieke Guido Tschugg uit de Duitse Allgäu regio is de eerste actieve professional die overstapt op een eMTB en hij verandert de perceptie van ePerformance.
DE eerste eDOWNHILL: DE XDURO DWNHLL PRO: DE XDURO DWNHLL PRO
Opnieuw legt Haibike de lat hoger en breidt onze succesvolle lijn van lange-slag eBikes uit. Met de nieuwe XDURO Dwnhll PRO presenteert Haibike een downhillbike met een krachtige aandrijfeenheid die het onmogelijke mogelijk maakt: een echte downhillbike die net zo goed bergopwaarts gaat zonder een lift of shuttle die de grenzen van het gebruik overschrijdt en een ongekend bereik creëert. De Dwnhll is vanaf het begin een groot succes. Op basis van de reguliere serie fietsen wordt ook een Guido Tschugg limited edition geïntroduceerd.

2016

Gary en Rachel Corbett zetten nieuwe afstandsrecords...
Een Australisch echtpaar geeft hun baan op, verkoopt hun huis en vertrekt naar Europa om een nieuw wereldrecord op eBikes te vestigen. De Duitse Max Semsch vestigde het vorige record op zijn "Around-Oz" tour op een Haibike. De twee Australiërs ontdekken hun passie voor eBiken en blijven rijden. Haibike volgt hun reis en verklaart hen Haibike helden. Omdat ze dat zijn!
HAIBIKE PRESENTENTS eCONNNECT
Haibike gaat digitaal en verbindt eMTB's via eConnect en opent deuren naar een nieuw digitaal tijdperk. eConnect is een klein apparaatje dat is geïntegreerd in de eBike en gegevens verstuurt en ontvangt. Dit biedt functies zoals GPS-gebaseerde diefstalcontrole, fietslokalisatie, een rijlogboek en exporteren van ritten mogelijk. Al uw rij-informatie kan worden bekeken en beheerd via een speciale smartphone-applicatie. Haibike effent de weg voor slimme ePerformance fietsen.
Pro Andi Wittmann schakelt over naar Haibike
Een andere pro schakelt over naar Haibike: De Duitse Andi Wittman is een van 's werelds beste dirt bikers, die op dit moment het wereldrecord in het hoogspringen in handen heeft, fietsevenementen organiseert en zo fit is dat hij in de Enduro-racescene wil stappen. Na een vreselijke crash kan Andi niet langer professioneel concurreren, maar tijdens zijn zware gevecht op de motor ontdekt hij eBikes.
Haibike integreert het display in de steel van de Haibike
Nog een stap in de richting van integratie: Haibike ontwikkelt voor haar Europese klanten een nieuwe stuurpen ontworpen rond het display. Het display is naadloos in de steel geïntegreerd en beschermd tegen beschadiging.

2017

Haibike introduceert het modulaire railsysteem en het InTube batterijconcept.
Het Modular Rail System (MRS) maakt het mogelijk om verschillende onderdelen eenvoudig en snel op de fiets te monteren. De bovenzijde van de onderbuis is voorzien van een geïntegreerde montagerail waarop u vrij kunt kiezen waar u bijvoorbeeld flessen of tassen wilt monteren. Ons nieuwe InTube Battery Concept (IBC) biedt een nieuw niveau van integratie, esthetische schoonheid en functionaliteit. Het wordt aangeboden voor een breder scala van onze producten.

2018

SAM PILGRIM GAAT VOOR DE ePERFORMANCE PIONEER HAIBIKE
De Britse Freeridekampioen Sam Pilgrim rekent nu ook op ePerformance en zal het volledige potentieel van de XDURO-lijn gebruiken om de grenzen van eMountainbikes opnieuw te definiëren. Met zijn op maat gemaakte Haibike Jump Bike zal Pilgrim verschillende evenementen van de FMB World Tour bijwonen. Op zijn sociale-mediaplatformen, waar hij tot nu toe meer dan 500.000 volgers heeft, demonstreert hij met adrenalinevideo's 'wat er mogelijk is op een e-bike met nieuwe trucs en grote sprongen'.
Haibike
Tonen als

11 producten

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Haibike AllTrack 4 29
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack 4 29 Adviesprijs € 2.799,00
  Vanaf € 2.099,25 Normale prijs € 2.799,00
 2. Haibike AllTrack 6 27.5
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack 6 27.5 Adviesprijs € 3.599,00
  Vanaf € 2.699,25 Normale prijs € 3.599,00
 3. Haibike AllTrack 6 29
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack 6 29 Adviesprijs € 3.599,00
  Vanaf € 2.699,25 Normale prijs € 3.599,00
 4. Haibike AllTrack 7 27.5
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack 7 27.5 Adviesprijs € 4.199,00
  Vanaf € 3.149,25 Normale prijs € 4.199,00
 5. Haibike AllTrack 7 29
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack 7 29 Adviesprijs € 4.199,00
  Vanaf € 3.149,25 Normale prijs € 4.199,00
 6. Haibike AllTrack 9 29
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack 9 29 Adviesprijs € 4.499,00
  Vanaf € 3.374,25 Normale prijs € 4.499,00
 7. Haibike AllTrack
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrack Adviesprijs € 2.999,00
  Vanaf € 2.249,25 Normale prijs € 2.999,00
 8. Haibike AllTrail 10 29
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrail 10 29 Adviesprijs € 5.999,00
  Vanaf € 4.499,25 Normale prijs € 5.999,00
 9. Haibike AllTrail 3
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrail 3 Adviesprijs € 4.599,00
  Vanaf € 3.449,25 Normale prijs € 4.599,00
 10. Haibike AllTrail 6 29
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike AllTrail 6 29 Adviesprijs € 5.499,00
  Vanaf € 4.124,25 Normale prijs € 5.499,00
 11. Haibike MRS FidLock rail
  Aan vergelijking toevoegen
  Haibike MRS FidLock rail Adviesprijs € 18,90
  € 18,90
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.