Colnago

Ernesto Colnago wordt nog altijd beschouwd als de 'godfather' onder de framesbouwers. Volgens ons de beste geometrie ter wereld heeft Italiaanse roots. Colnago was vooral fameus in de jaren negentig en aan het begin van deze eeuw door de absolute dominantie van de Mapei ploeg in de klassiekers. Mannen als Tom Boonen, Franco Ballerini en Johan Museeuw waren schier onoverwinnelijk op hun Colnago C40.
Tonen als

7 producten

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Colnago C68 disc frameset
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago C68 disc frameset Adviesprijs € 5.935,00
  Vanaf € 5.935,00
 2. Colnago C68 Gravel GRX 822 1x disc
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago C68 Gravel GRX 822 1x disc Adviesprijs € 7.250,00
  Vanaf € 6.162,50 Normale prijs € 7.250,00
 3. Colnago C68/V4RS disc aluminium derailleurhanger
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago C68/V4RS disc aluminium derailleurhanger Adviesprijs € 39,90
  € 39,90
 4. Colnago carbon bidonhouder-Mat zwart-Zilver
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago carbon bidonhouder-Mat zwart-Zilver Adviesprijs € 49,95
  € 39,95
 5. Colnago G3-X SRAM Rival eTap AXS disc
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago G3-X SRAM Rival eTap AXS disc Adviesprijs € 5.030,00
  Vanaf € 5.030,00
 6. Colnago V4Rs disc frameset
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago V4Rs disc frameset Adviesprijs € 5.250,00
  Vanaf € 5.250,00
 7. Colnago V4Rs Ultegra Di2 disc-Wit-53s
  Aan vergelijking toevoegen
  Colnago V4Rs Ultegra Di2 disc-Wit-53s
  € 8.999,00
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina
Geschiedenis
Op 13-jarige leeftijd veranderde Ernesto Colnago, om als lasser bij de Gloria-fietsfabriek in Milaan te gaan werken, de geboortedatum op de documenten.
 
Hier begint het avontuur
1954 - 1956
1954 - Het ondernemersverhaal van Colnago wordt geboren in de kleine winkel in Via Garibaldi 10 in Cambiago. Om het bedrijf te starten was er geld nodig, dus het was nodig om het te doen. Zijn vader snijdt daarom een moerbei die hij bezit om de werkbank te maken.
1955 - Tijdens een rit ontmoet hij Fiorenzo Magni, die klaagt over een pijn in zijn been. Ernesto wijst erop dat de crankstellen slecht gemonteerd zijn, en de bevestiging ervan lost het probleem op. In hetzelfde jaar vertrok hij naar zijn eerste Giro d'Italia als mechanisch assistent in het team van de kampioen, die vervolgens de roze trui won.
1956 - In Colnago ontstond het idee om de vorkbuizen koud te buigen, om ze elastischer te houden en het gewenste resultaat te bereiken door het gebruik van twee stukken hout die op de werktafel zijn bevestigd.
 
De ontdekking van Motta
1962
Het observeren van de zestienjarige Gianni Motta begrijpt dat hij kampioen zal worden en besluit om hem de fiets en ondersteuning te geven. Motta, een van de vele successen onder leiding van Colnago, wint in 1964 de Giro di Lombardia, wordt derde in de Tour de France in '65 en wint in '66 de Giro d'Italia.
 
Colnago en de "Cannibale"....
1967
Colnago ontmoet Eddy Merckx, die betrouwbare en kunstig opgenomen wielen nodig heeft voor gebruik op Milan-Sanremo. Het werk is perfect en Merckx wint de race.
 
Het meesterwerk
1972 - 1974
1972 - Ernesto is lange tijd geen eenvoudige monteur meer geweest: hij is nu een volwaardig bouwer en het maken van Merckx' fietsen - zelfs 20 in een jaar - is zijn definitieve toewijding. Het meesterwerk is de fiets die de Belgische kampioen gebruikt voor het uurrecord.
1974 - Met de sponsoring van Scic door G.B. Baronchelli Colnago brengt Baronchelli Colnago de aas van de bloemen naar zijn officiële intrede in de wereld van het professionele racen.
 
Weten hoe verder te kijken dan alleen
1980 - 1982
1980 - Colnago is een onvermoeibare technologische vernieuwer, maar ook een ondernemer met een grote intuïtie. De technische en commerciële samenwerking met de Sovjet-Unie brengt een waardevolle terugkeer van het imago met zich mee, evenals belangrijke successen zoals de Olympische overwinning in Moskou in de ploegentijdrit.
1982 - Ernesto Colnago sluit zich aan bij het project van de Del Tongo-familie om een wereldwijd team te vormen en in hetzelfde jaar wint Giuseppe Saronni het Wereldkampioenschap in Goodwood.
 
Enzo en Ernesto:
alleen mooie dingen
1986
1986 - Investeren in de toekomst, in innovatie en in kwaliteit. Stop nooit met geloven. Ferrari en Colnago hebben veel gemeen, en niet toevallig een vriendschap ontwikkelen die zal leiden tot vele revolutionaire projecten. De Drake, die voorstelt om samen te werken met Colnago, maakt het meteen duidelijk: "Ik wil gewoon goede dingen, op Ferrari's hoogtepunt".
 
We zijn er echt zeker van!
1995
1995 - De avond voor het debuut van een carbon fiets - de C40 - naar het slopende Parijs-Roubaix, krijgt Colnago een telefoontje van Giorgio Squinzi, beschermheer van het Mapei team: "Ernesto, maar weet je zeker dat onze renners morgen geen problemen zullen hebben? Dreigt het frame niet te breken? En dan die vork helemaal recht .... ".De C40 zal in dit spel en in 4 meer van de volgende 5 zegevieren.
 
Terug naar de toekomst
2010
Het jaar van de terugkeer van de grote merken fietsen op de truien van de lopers: een concrete hulp van de bouwers aan een sport in crisis. Uiteraard staat Colnago ook in de frontlinie met het Colnago CSF-team. "Als we niet geloven in wat we doen, hoe kunnen anderen dan investeren in fietsen?".
 
Wordt vervolgd
2018
Ernesto komt al 60 jaar elke ochtend zijn fabriek binnen en zorgt onvermoeibaar voor elk detail, geeft aanleiding tot nieuwe ideeën, kijkt over de grenzen heen. Het maakt plannen voor de toekomst.
Het merk
C64 - DE TOEKOMST VAN TEVOREN
2014 - 2018
2018 - Na meer dan 2 jaar onderzoek komt de continuïteit van het C60 project, de C64, er aan. Een echt technologisch referentiepunt dat met zijn nog geavanceerdere eigenschappen vooruitloopt op de toekomst van high-end fietsen.
2014 - C60 wordt gelanceerd in de 60ste verjaardag van het bedrijf. De koolstofvezelbuizen en nokken hebben een stervormig gedeelte, om de vorm aan te nemen die met de Master is geïntroduceerd, het stalen frame; de wanden zijn dunner en de structuur lichter, stijf en resistent.
 
DE EERSTE RACEFIETS
MET SCHIJFREMMEN
2012
2012 - De C59 disc wordt gepresenteerd op de Taipei show. Het is de eerste fiets met schijfremmen op de weg. De vork en het achterste driehoekje zijn opnieuw ontworpen om de door de schijven gegenereerde belasting te ondersteunen. Het totale gewicht is slechts 150 gram meer dan het traditionele model.
 
KOOLSTOFFABRIEK
2000
Een speciale toewijding aan de legende van de Ferrari komt aan het begin van het nieuwe millennium met het CF1-model, een "custom-built" model met een monocoque frame en carbon vork: totaal gewicht slechts 7 kg, gecreëerd door de ervaring en technologie van twee merken symbool van Made in Italy. Gemaakt in gelimiteerde oplage in 500 motoren, dit is de eerste geboren van het Colnago for Ferrari project.
 
COLNAGO EN MAPEI -
DE CARBON TRIOMF
1994 - 2000
1994 - De Mapei-Colnago binomial zal leiden tot ontelbare en verbazingwekkende successen met de grootste kampioenen van die tijd sinds enkele jaren.
1995 - Franco Ballerini zegeviert in Parijs Roubaix op een Colnago C40, de eerste carbonfiets die in zo'n zware en moeilijke race wint.
1996 - 2000 - De C40 wint de Roubaix nog 4 keer, naast het wereldkampioenschap en de Giro d'Italia, wat eens en voor altijd de suprematie van de kwaliteit van de Colnago-constructie bewijst.
 
DE EERSTE VOLLEDIG CARBON FIETS
IN DE WERELD VAN DE WERELD
1986 - 1989
1986 - De samenwerking met Ferrari is geboren. Een partnerschap dat gedurende 30 jaar ideeën, technologie en kunst combineert. Het creatieve genie en de technologische evolutie van de twee historische merken brengen Colnago in de toekomst.
1987 - Het concept wordt ontwikkeld, de eerste volledig carbon fiets en rechte voorvork, zo geavanceerd en revolutionair dat het nooit meer in productie zal komen.
1989 - Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum wordt uit de ervaring die is opgedaan met het Concept-project de C35 geboren, 's werelds eerste gecommercialiseerde volledig koolstofvezel fiets. Tot op heden een van de grootste vlaggenschepen van het Colnago huis.
 
DE "MEESTER" VAN HET STAAL....
1983
1983 - Een hoogwaardig en revolutionair stalen frame, het resultaat van Colnago's jarenlange ervaring in het lassen en het gebruik van nokken: Colnago Master is geboren. Een historische innovatie: de stersectie van koudgetrokken buizen, ondertekend door Gilberto Colombo.
 
DE AAS VAN BLOEMEN
IN DE WERELD VAN DE PRO-RACES...
1974
1974 - Na jarenlang frames te hebben geleverd aan verschillende professionele teams, met de sponsoring van Scic door G.B. Baronchelli, krijgt de bloemenaas de zichtbaarheid die het verdient door op fietsen en slabben te verschijnen.
 
HET MOMENT VAN REGISTRATIE
1972
1972 - Voor de Eddy Merckx's Hour Record creëerde Colnago speciaal voor de Eddy Merckx een stalen frame met een handgebreide ketting, het resultaat van 200 uur werk en een gewicht van slechts 5 kg en 750 gram.
 
DE AAS VAN BLOEMEN IS GEBOREN
1970
1970 - Bruno Raschi, een Italiaanse journalist die commentaar geeft op de overwinning van Michele Dancelli op Milano Sanremo, stelt Ernesto Colnago voor om een bloemenaas als logo voor zijn fietsen te gebruiken. Sindsdien is dit symbool het kenmerk van het bedrijf geworden.
 
VIA GARIBALDI 10, CAMBIAGO.
1954
1954 - Het ondernemersavontuur van Colnago wordt geboren. Het is de ontmoeting met Fiorenzo Magni die de jonge Ernesto in de racewereld brengt. Dit zijn de jaren van heroïsche fietsen, jaren waarin Colnago reist, leert, kent en een schat aan unieke kennis verwerft.
Fantasie en intuïtie beginnen te versmelten met scrupuleuze en ondernemende aandacht en projecteren Colnago in de toekomst.
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.