Castelli

Castelli is misschien wel het grootste merk op het gebied van wielerkleding op dit moment. Met een zeer karakteristiek en uitgesproken karakter is deze kleding al van ver herkenbaar. Innovaties zoals de Gabba en sponsoring van grote professionele cyclingteams maken het merk tot een soort standaard in de wielersport.

Castelli wielerkleding

GeschiedenisCastelli - Een geschiedenis van innovatie en historische primeurs.

Het verhaal van Castelli gaat meer dan 134 jaar terug tot een kleine kleermakerij in Milaan, opgericht door Vittore Gianni. De firmA nam een definitieve wending in de richting van het fietsen in 1935, toen Armando Castelli deel ging uitmaken van Gianni's personeel.
Vier jaar later kocht Castelli het bedrijf van Gianni en het verhaal begint in een stroomversnelling te komen. Armando leverde de wielerhelden Coppi, Bartali, Bobet, Van Looy en Anquetil en breidde die inspanning onderweg uit tot een handvol professionele teams.
Pas bij de geboorte van Armando's zoon Maurizio, zou Castelli zoals we die nu kennen, snel vorm krijgen. De jongere kwam in de wielersport terecht en het was niet meer dan logisch dat hij in het bedrijf terecht zou komen, maar de omvang van zijn passie en zijn drang naar innovatie zou al snel leiden tot een breuk met zijn vader en de oprichting van het merk Castelli in 1974. Kort daarna werden de primeurs met regelmaat uit de hoge hoed getoverd.
 
Drie decennia lang heeft Castelli kleding gemaakt die het moderne fietsen definieert. Eddy Merckx droeg een verfijnde versie van een Castelli bodysuit tijdens het werelduurrecord. Bernard Hinault droeg een Castelli windstopper om de Waalde pijl te winnen. Misschien wel het belangrijkste is dat Maurizio een voortrekkersrol heeft gespeeld in het sublimatieverfproces, een vooruitgang die het mogelijk maakte om kleuren, logo's en zijn kenmerkende esthetische flair toe te voegen aan zelfs de meest technische stof. Fietsen - en sponsoring - zou nooit meer hetzelfde zijn.
9 november 1979. Castelli werd bekroond met de prestigieuze Corriere dello Sport Discobolo-prijs. In de presentatiebrief staat: "Castelli..... heeft op een echt futuristische manier een revolutie teweeggebracht in de kleding voor fietsers". Maurizio toonde ook een flamboyante flair voor publiciteit.
Bij de Giro van 1981, bijvoorbeeld, voorzag hij een handvol wielrenners van turquoise Lycra shorts - in een tijd dat alleen zwarte shorts waren toegestaan. De renners kwamen naar de startlijn met wollen collannts aan en hadden lak aan de verboden die door de UCI opgelegd waren. Vlak voor de start, rukten de renners de leggings af.
Er volgde een mediawoede, met onder meer een dag lang televisieverslaggeving over de met turqois en schorpioen beklede renners die het Italiaanse platteland doorkruisen. Race functionarissen beboeten Castelli voor de stunt. Maakt niet uit. De publiciteit was elk leven waard.
In 1995 kwam er een abrupr eide aan Maurizio's leven toen hij op 47-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval op de Cipressa, de legendarische beklimming uit Milaan-San Remo. Het zou moeilijk zijn om de bijdrage van Maurizio Castelli aan de sport en de wielersport te overschatten. Maurizio's leidende filosofie was om technologie te combineren met innovatieve stijl en design.
De focus op innovatie is bij Castelli geen slogan, maar een soort mantra. De passie en de wens van Maurizio Castelli om betere performance kleding te creëren is vandaag de dag nog net zo duidelijk als in 1974. Elke dag gaan ze op zoek naar de revolutionaire futuristische kleding van morgen.
Castelli is al sinds het verouderen van de wollen korte broek in de voorhoede van vrijwel elke doorbraak in fietskleding.
VOORTDUREND GEÏNNOVEERD
1977 EERSTE AËRODYNAMISCHE LYCRA® 
1981 EERSTE GEKLEURDE LYCRA® SHORT
1983 EERSTE SUBLIMATIEDRUK VAN TRUIEN
1984 EERSTE FUNCTIONELE THERMISCHE WINTERKLEDING (THERMODRESS)
1996 EERSTE VOLLEDIG AËRODYNAMISCHE SKINSUIT
1998 EERSTE MODERNE ZEEM, MET DE INTRODUCTIE VAN DE PROGETTO Y
1998 EERSTE BEHANDELING VAN DE STOF (PROSECCO)
2008 EERSTE STRALINGSISOLATIE 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 49-60 van 263

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Castelli Sfida dames wielershirt lange mouw
  Castelli Sfida dames wielershirt lange mouw Adviesprijs € 130,00
  € 130,00
 2. Castelli Alpha Ros Light wielerjack
  Castelli Alpha Ros Light wielerjack Adviesprijs € 230,00
  € 230,00
 3. Castelli Squadra wielervest mouwloos
  Castelli Squadra wielervest mouwloos Adviesprijs € 40,00
  € 40,00
 4. Castelli Narcisista 2 overschoenen
  Castelli Narcisista 2 overschoenen Adviesprijs € 65,00
  € 65,00
 5. Castelli Ventata dames wielershirt korte mouw
  Castelli Ventata dames wielershirt korte mouw Adviesprijs € 84,95
  € 54,90
 6. Castelli Tabula Rasa wielershirt korte mouw
  Castelli Tabula Rasa wielershirt korte mouw Adviesprijs € 84,95
  € 54,90
 7. Castelli Aero Race 4.1 Solid wielershirt korte mouw
  Castelli Aero Race 4.1 Solid wielershirt korte mouw Adviesprijs € 99,95
  € 99,95
 8. Castelli Ruota 13 fietssokken
  Castelli Ruota 13 fietssokken Adviesprijs € 15,95
  € 10,90
 9. Castelli Invisibile dames fietssokken
  Castelli Invisibile dames fietssokken Adviesprijs € 12,95
  € 12,95
 10. Castelli Tempo wielrenhandschoenen
  Castelli Tempo wielrenhandschoenen Adviesprijs € 34,95
  € 24,90
 11. Castelli Superleggera wielerjack
  Castelli Superleggera wielerjack Adviesprijs € 99,95
  € 99,95
 12. Castelli Anima 2 dames wielershirt korte mouw
  Castelli Anima 2 dames wielershirt korte mouw Adviesprijs € 74,95
  € 49,90
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 49-60 van 263

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Copyright © 2019 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.