Campagnolo

Campagnolo is een Italiaanse fabrikant van fietsonderdelen met het hoofdkantoor in Vicenza, Italië. De onderdelen zijn georganiseerd als groepssets (gruppi), en zijn een bijna complete verzameling van mechanische onderdelen van een fiets. Campagnolo's paradepaardjes zijn de Super Record, Record en Chorus groepssets met Record en Super Record die hun recente verschuiving naar 12-speed aandrijfsystemen vertegenwoordigen. Super Record en Record zijn de top groupets, gevolgd door Chorus, Potenza, Centaur en Veloce[2] Campagnolo produceert ook aluminium en carbon wielen, en andere componenten (zoals carbon zadelpennen en bidonhouders).
Tonen als

Producten 1 tot 12 van 74 totaal

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Athena 11S voorderailleur-35mm
  Aan vergelijking toevoegen
  Athena 11S voorderailleur-35mm Adviesprijs € 45,30
  € 29,90
 2. Campagnolo 03 AFS CL schijfrem rotor
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo 03 AFS CL schijfrem rotor
  Vanaf € 75,00
 3. Campagnolo AFS CL schijfrem rotor
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo AFS CL schijfrem rotor Adviesprijs € 47,50
  Vanaf € 47,50
 4. Campagnolo Athena kettingblad 9sp-53T
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Athena kettingblad 9sp-53T Adviesprijs € 119,00
  € 89,90
 5. Campagnolo Bleeding kit
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Bleeding kit Adviesprijs € 36,05
  € 26,95
 6. Campagnolo BSA ISO trapas
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo BSA ISO trapas
  Vanaf € 149,90
 7. Campagnolo C345 Factory Team koersbroek zonder bretels
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo C345 Factory Team koersbroek zonder bretels Adviesprijs € 80,00
  Vanaf € 24,00 Normale prijs € 80,00
 8. Campagnolo Centaur 11sp cassette
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Centaur 11sp cassette Adviesprijs € 98,00
  Vanaf € 69,00
 9. Campagnolo Centaur RD-CE500 derailleurwieltjes
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Centaur RD-CE500 derailleurwieltjes Adviesprijs € 21,85
  € 21,85
 10. Campagnolo Chorus 12sp carbon/alu achterderailleur
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Chorus 12sp carbon/alu achterderailleur Adviesprijs € 179,00
  € 145,00
 11. Campagnolo Chorus 12sp cassette
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Chorus 12sp cassette Adviesprijs € 209,00
  Vanaf € 159,00
 12. Campagnolo Chorus 12sp ketting
  Aan vergelijking toevoegen
  Campagnolo Chorus 12sp ketting Adviesprijs € 74,90
  € 38,90
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

Campagnolo fabriek


campagnolo

Gesteund door meer dan tachtig jaar uitstekende innovatie, kwaliteit en sportieve successen, is Campagnolo een vooraanstaand merk, gevestigd en bekend over de hele wereld.
Visie
Toonaangevend zijn in de beugels van hoogwaardige en hoogwaardige producten voor alle fietstoepassingen, met een onderscheidend merk dat plezier uitstraalt.
Missie
Produceer artikelen met een hoogtechnologische, innovatieve en designinhoud met een langdurige kwaliteit. De klant een kwaliteitsservice te bieden die altijd snel beschikbaar is.
Ondersteun het merk met een gedifferentieerde imagoactiviteit in lijn met onze visie.
Geef een duidelijke richting aan, deel doelstellingen en informatie, bevorder het nemen van verantwoordelijkheid en ondersteun persoonlijke groei.
Ons bedrijf en onze waarden
Gesteund door meer dan tachtig jaar uitstekende innovatie, kwaliteit en sportieve successen, is Campagnolo een vooraanstaand merk, gevestigd en bekend over de hele wereld.
Onze lange geschiedenis, die in grote mate heeft bijgedragen aan de geboorte en ontwikkeling van de moderne wielersport, is doordrenkt van de innovatieve geest die een integraal onderdeel is geworden van het DNA van ons bedrijf. Het voortdurende streven naar maximale prestaties en maximale kwaliteit in combinatie met de Italiaanse smaak voor stijl en vorm, maken de wereld van Campagnolo en haar producten in alle opzichten onderscheidend.
De service en de zorg voor de klant ronden ons onophoudelijke streven naar uitmuntendheid af en zorgen ervoor dat elke klant in het merk Campagnolo een ongeëvenaarde bondgenoot vindt in zijn of haar passie voor de wielersport.
Natuurlijke vernieuwers
Sinds de jaren dertig, met de eerste snelspanner voor wielen, via het eerste tandwiel en de eerste voorgemonteerde wielen tot en met elektronische groepen en de nieuwe generatie carbonwielen.
Dezelfde rode draad heeft altijd al door dit lange industriële succesverhaal gelopen: we hebben altijd verder gekeken om iets te bieden dat meer ontwikkeld, beter presterend en van de hoogste kwaliteit is.
Door de jaren heen en door de generaties heen is deze manier van denken en creëren een soort natuurlijke afdruk geworden voor ons merk, ons bedrijf en degenen die met ons werken.
Of het nu gaat om wielen, remmen of onderdelen van de aandrijflijn, bij Campagnolo gaan we er altijd van uit dat elk product dat we ontwerpen in de eerste plaats een veiligheidsvoorziening is voordat het een prestatietool is.
Ons belangrijkste, verplichte doel is dus nooit het gewicht of een andere prestatieparameter, maar maximale aandacht en studie van de materiaalgrootte en -diktes en industriële processen, om een langdurige kwaliteit van het eindproduct te garanderen, wat zich vertaalt in absolute veiligheid voor de gebruiker. Dit voorrecht betekent dat de combinatie en interactie tussen industriële machines en mensen tijdens het productieproces de beste formule is om dit doel te bereiken, ook al leidt dit uiteraard tot hogere kosten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom u zich niet moet voorstellen dat producten met dezelfde functie allemaal hetzelfde zijn!
De redenering achter onze producten
Campagnolo ontwerpt, ontwikkelt en produceert oplossingen voor wegfietsen en triatlon. Al onze producten zijn erop gericht om de prestaties van fietsers te optimaliseren, ongeacht de omstandigheden.
Elk element, elk onderdeel is daarom ontworpen om perfect te werken als onderdeel van een schakelsysteem waarvan de kracht ligt in het geheel van de afzonderlijke elementen als geheel. De kwaliteit van de versnellingspook is, net als het gevoel van de versnellingspook, slechts enkele van de voordelen van een perfecte integratie van de afzonderlijke componenten, zoals de instrumenten in een orkest.
De rol van elk afzonderlijk element wordt cruciaal; neem bijvoorbeeld de keten. Blijkbaar is het een banale component, de studie achter de werking ervan en de technologieën die zijn ingevoerd om het te produceren, maken het tot het epicentrum van grote technologische innovaties.
Daarom wordt elke schakel in de keten tijdens het productie- en assemblageproces meerdere malen gecontroleerd en worden geavanceerde technologieën zoals röntgenstralen toegepast om de dichtheid ervan te controleren.
Een concentraat van technische details, zorg en aandacht die onze producten de naam Campagnolo waardig maken.
Wij ontwikkelen technologie voor fietsen
Campagnolo ontwikkelt technologie en heeft dat vanaf het begin gedaan. Niet toevallig stond er in het verleden op het bedrijfslogo "Campagnolo: internationale patenten".
Een fabriek van ideeën en oplossingen die in de loop der tijd zelfs buiten de wielerwereld zijn doorgedrongen, de ruimte in door samenwerking met de NASA, gebruikt in de auto- en motorracerijsector en ook in de wereld van de geavanceerde medicatie.
Vandaag de dag ligt de focus volledig op de wereld van het fietsen, waar Campagnolo zijn rol als innovator bij uitstek behoudt. Niet alleen prestaties, maar ook kwaliteit, controle, ergonomie, efficiëntie en aerodynamica.
Een concentraat van engineering dat samenkomt in het Campy Tech Lab, de afdeling Ontwikkeling en Ontwerp van Campagnolo. Een jonge omgeving gedreven door ervaren innovatoren, dit is het kloppende hart van ons bedrijf, dit is waar ideeën worden omgezet in tekeningen, ontwerpen en producten.
Een assortiment voor alle behoeften
Campagnolo produceert onderdelen, groepssets en wielen voor de wereld van het wegwielrennen en triatlon. De producten van Campagnolo onderscheiden zich door de aandacht, geavanceerde technologie, innovatie en processen die worden gebruikt in elke fase, van conceptie over ontwikkeling tot productie en testen.
In de jaren vijftig introduceerde Campagnolo als eerste het concept van de complete groep, daarna het eerste bedrijf dat de racefietsaandrijving als een enkel element zag, bestaande uit onderdelen die in perfecte symbiose moeten samenwerken.
Vandaag de dag omvat het Campagnolo assortiment zowel Super Record, Record, Chorus en Potenza 11 11-versnellingen en Veloce 10-versnellingen mechanische groepenets. Sinds 2011 zijn aan het assortiment ook de lichtste elektronische groepensets op de markt voor racefietsen toegevoegd: het Super Record EPS, Record EPS en Chorus EPS.
Voortdurende innovatie drijft Campagnolo tot het zoeken naar nieuwe oplossingen die de afgelopen maanden hebben geleid tot miniaturisatie van onze elektronische componenten, het inbrengen van vermogenseenheden in frames en het optimaliseren van het schakelen op het gebied van precisie en snelheid.
Maar dit is nog lang niet alles. Campagnolo was ook het eerste bedrijf in de fietswereld dat het concept van het geassembleerde of complete wiel introduceerde. Eind jaren tachtig was de Shamal daarmee het eerste "gebruiksklare" wiel op de markt.
Vandaag de dag biedt Campagnolo fietsfans over de hele wereld wielen voor racefietsen aan in koolstof, aluminium en zelfs in aluminium-koolstof. Oplossingen die voldoen aan alle eisen van de gebruiker, van laagprofielwielen voor klimtreden tot hoogprofielwielen, ontworpen om de aerodynamische penetratie te optimaliseren en zo maximale voordelen te bieden onder alle omstandigheden bij hoge snelheden, tijdens een tijdrit of een Triathlon-poot. Het Campagnolo gamma wordt vervolgens gecompleteerd door wielen met een middelgroot profiel, een uitstekende oplossing voor de training of voor gemengde etappes, waar de set-up van de fiets een maximale veelzijdigheid vereist.
Maar Campagnolo produceert geen artikelen alleen voor de fiets. Een icoon is vandaag de dag nog steeds de Campagnolo kurkentrekker. Een oplossing die voortkomt uit een idee van Tullio Campagnolo dat maximaal gebruiksgemak combineert met een uniek design in een object dat wereldwijd verfijnd en populair is. Het is niet alleen een huishoudelijk object, het is een echt symbool van Italiaans design.
Ontworpen in Vicenza, gemaakt in de EU
Campagnolo producten worden gemaakt in Italië, in Vicenza.
Campagnolo is het enige onderdelenbedrijf in de wielerwereld met eigen productie-eenheden, allemaal gevestigd in Europa. Een belangrijke keuze die enerzijds wordt ingegeven door de logica van de moderne industrie en anderzijds door de noodzaak om volledige controle te houden over alle betrokken processen.
Alle Campagnolo onderdelen en wielen worden in Vicenza bedacht, ontworpen en ontwikkeld door onze R&D afdeling, het Campy Tech Lab. Net als bij de ontwikkeling worden de testfasen in eigen beheer uitgevoerd, waarbij zowel technologisch geavanceerde machines als wegproeven worden uitgevoerd. Een fundamenteel onderdeel van het ontwikkelingsproces wordt gevolgd door de door Campagnolo gesponsorde pro-teams. Ze zijn het ideale terrein voor het in het veld testen van de kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van alle oplossingen die door de R&D-afdeling worden voorgesteld.
Slechts een deel van de assemblage van sommige onderdelen wordt uitgevoerd in Roemenië, bij de twee eenheden van de Campagnolo groep. Twee uiterst innovatieve fabrieken, volledig geïntegreerd in de operationele en logistieke processen, zorgen voor een snelle en flexibele reactie op de eisen van de markt.
Het partnerschap van vakmanschap en industrie
Aan de ene kant is Campagnolo een belangrijke industrie, aan de andere kant heeft het nog steeds veel belang bij de fundamentele waarden die het tot een erkend en onderscheidend merk hebben gemaakt. Nauwgezette aandacht voor detail, een zoektocht naar een perfecte werking en steeds betere prestaties en focus op het veiligheidsaspect zijn allemaal elementen die vandaag, meer dan 80 jaar na de oprichting van ons bedrijf, nog steeds een prioriteit zijn.
Daarom zult u in Vicenza nog steeds het vreemde bestand, aambeeld of hamer tegenkomen. Gereedschappen uit het verleden die ook nu nog een belangrijke rol spelen, vooral tijdens het afwerkingsproces van de "modellen". De Campagnolo-fabriek is een plek waar je werk ademt, waar de ervaring van elke individuele werknemer nog steeds telt, waar traditie en knowhow nog steeds worden overgedragen.
Een partnerschap tussen het vakmanschap dat kenmerkend is voor knowhow en een behoefte aan moderne productie die van de werkplaats in Corso Padova een zeer belangrijke industrie hebben gemaakt.
Handen en hightech, twee elementen die staan voor de toegevoegde waarde van de Campagnolo producten.
Onze patenten
Kennis en innovatie zijn de echte troeven van ons bedrijf.
Campagnolo kan ook omschreven worden als een ideeënfabriek, een werkplaats waar nieuwe oplossingen vorm krijgen. Niet toevallig stond er in het verleden op het bedrijfslogo "Campagnolo - internationale patenten".
Vandaag de dag heeft Campagnolo meer dan 2.000 internationaal geregistreerde industriële patenten, voor de meest uiteenlopende artikelen in de fietswereld, van materialen, tot aerodynamica, mechanismen, enz.
Campagnolo over de hele wereld
Voor een moderne onderneming betekent een wereldwijde markt niet alleen de verkoop en distributie van haar producten over de hele wereld. Het betekent ook het ondersteunen van haar partners langs het distributiekanaal en vooral ook het garanderen van een eersteklas hulpverlening aan alle klanten.
Om deze doelstellingen te bereiken, coördineert Vicenza Campagnolo vanuit Vicenza Campagnolo alle activiteiten op mondiaal niveau en is het actief op alle 5 continenten dankzij een netwerk van 5 verkoopkantoren (Noord-Amerika, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Japan) en een logistiek centrum in Taiwan. We werken via agentschappen in Groot-Brittannië en de Benelux, terwijl we in de rest van de wereld samenwerken met meer dan 70 distributeurs in 32 landen.
Dit is echter niet alles. De ondersteuning van de eindgebruiker wordt dan op elk continent gegarandeerd, op lokaal niveau door een netwerk van 800 gespecialiseerde winkels, Pro-Shops genaamd. Dit zijn referentiepunten voor de klant, zowel op technisch en ondersteunend gebied als voor de beschikbaarheid van de Campagnolo producten.
Een ander project dat veel belangstelling krijgt, is Campy CODE, geselecteerde winkels binnen het Pro-Shop netwerk. Hier vindt de klant de nieuwste Campagnolo producten, een breed scala aan artikelen en bovenal zeer gespecialiseerd personeel dat rechtstreeks door Campagnolo is opgeleid.
Ons bedrijf neemt ook deel aan de belangrijkste sectorbeurzen, zeer belangrijke mogelijkheden om de dialoog met de markt aan te gaan en nieuwe oplossingen uit Vicenza te presenteren en te bespreken. Enkele van de belangrijkste zijn Eurobike eind augustus, de Italiaanse evenementen in Verona, de Engelse Cycle Show, Bike Motion en Velofollies in België, Cycle Mode in Tokyo en China Cycle in Shanghai.
Evenementen voor Campagnolo betekenen ook races: Gran Fondo. Campagnolo is vereerd dat het zijn naam en steun mag geven aan de belangrijkste Gran Fondo-evenementen. De Gran Fondo Campagnolo Roma, Campagnolo Gran Fondo New York en Campagnolo Gran Fondo San Diego.
Een ander zeer succesvol project is de Campagnolo Experience. Dit is een fietstocht georganiseerd in samenwerking met Thomson Bike Tour die fietsers de kans biedt om deel te nemen aan de Granfondo Campagnolo Campagnolo Roma en vervolgens verder te gaan met een fietstocht die hen meeneemt door de mooiste plekjes van Italië (Lazio, Toscane, Emilia en Veneto), eindigend in Vicenza met een opwindend bezoek aan de Campagnolo-eenheden om de ervaring te beëindigen.

1933-42
Tullio Campagnolo,
een fietser,
een innovator
Op 11 november 1927, toen Tullio Campagnolo zijn concurrenten voor was, bereidde hij zich voor op de eerste steile hellingen van de Croce d'Aune pas en was hij vastbesloten om zich niet over te geven.
Op die ijskoude ochtend van november waren zijn handen zo gevoelloos van de kou dat hij de naafvleugelmoeren niet los kon maken om het wiel los te maken en makkelijker te schakelen.
Tullio Campagnolo had toen en daar een geniale slag van genialiteit: hij zou de hendel van de moer herontwerpen om de release eenvoudiger te maken.
Toekomst
Home Geschiedenis
Er zijn geen kortere wegen in de geschiedenis. Wat we vandaag de dag zijn, kan alleen maar geduldig geconstrueerd worden.
Toen Tullio Campagnolo op 11 november 1927 helemaal alleen aan de voet van de eerste steile beklimmingen van de Croce d'Aune stond, was hij niet bang en gaf hij niet op. Nu we vandaag de dag kunnen rekenen op een hele menigte van vrienden langs onze weg, enthousiaste fans en bewonderaars van Campagnolo producten, zullen we nooit opgeven. We hebben dit beeld gekozen uit het begin van de eeuwwisseling om de meest in het oog springende stadia van onze verre en recente geschiedenis op te sporen.
Het Campagnolo erfgoed
Cultuur, identiteit en waarden: een gedeeld erfgoed
Campagnolo is niet zomaar een bedrijf, een logo of een handelsmerk. Campagnolo kan vandaag de dag worden omschreven als een merk.
Een organisatie die altijd een reeks waarden heeft doorgegeven en gedeeld. Campagnolo is dit alles in meer dan 80 jaar tijd geworden, mede dankzij de Campagnolo-familie, de personen die zich dagelijks inzetten voor een gemeenschappelijk doel, maar bovenal de verdienste van de fervente wielerliefhebbers.
Mensen in plaats van klanten, fietsers in plaats van consumenten. Vooral met deze mensen deelt Campagnolo de cultuur van fietsen en sport, inspanning en opoffering, overwinning en emotie.
Positieve, echte waarden die soms worden vereenzelvigd met het merk Campagnolo, alsof het een rode draad door het bedrijf, de mensen, de ervaringen, de verhalen en de visies loopt.
Dit is het Campagnolo erfgoed, dit is onze erfenis.
Onze geschiedenis, ons verleden, waar we vandaan komen - dit zijn allemaal elementen die ons vandaag de dag identificeren en die zeer waarschijnlijk onze keuzes en de wegen die we in de toekomst moeten volgen, zullen markeren.
Een cultuur van het merk Campagnolo die ook fysiek wordt gedeeld en duidelijk zichtbaar is. Een gehechtheid, een credo waar maar weinig bedrijven in de wereld trots op kunnen zijn en waar Campagnolo trots op is.
Een identiteit dus die uit het verleden komt en onveranderd is gebleven, waardoor innovatie, prestatie en passie de hoekstenen zijn geworden. Een gedeelde identiteit op mondiaal niveau, van Zuid-Amerika tot Japan, van Canada tot Australië.
Een identiteit die niet alleen erkend wordt in de wereld van de wegraces, maar ook in de wereld van de vaste versnellingen, van de beweging die gekoppeld is aan meer stedelijke, alternatieve fietsen, niche en niet alleen. Een identiteit die ook erkend wordt voor het ontwerp van de Campagnolo producten, soms een bron van inspiratie voor nieuwe ideeën en toepassingen.
Magnesium wiel van Lamborghini Espada gemaakt door Campagnolo.
Eind jaren vijftig begon Campagnolo met de productie van magnesium onderdelen zoals wielen voor sportauto's als Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini en Maserati, en bouwde in 1969 een chassis voor NASA-satellieten[4] In 1963 produceerde Campagnolo een schijfrem voor de Innocenti Lambretta TV-motorscooter - het eerste tweewielige productievoertuig met een dergelijke rem. In de jaren zeventig leverden ze ook wielen voor Ferrari's Formule 1-auto's.[5].
Campagnolo werkte samen met de fabrikant Colnago en racer Eddy Merckx en produceerde lichtgewicht onderdelen voor de motorfiets die hij in 1972 het werelduurrecord versloeg.
Na het succes van Campagnolo in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw bleef de innovatie achter als concurrent van Shimano, die geïndexeerde en gecombineerde schakel- en remhendels ontwikkelde (Shimano Total Integration). Een mislukte uitstapje naar het mountainbiken, de overvolle en zware groepen Euclides, Centaur en Olympus droegen bij aan de achteruitgang van het bedrijf in die jaren. Tegen de tijd dat de dure Record O.R. (off-road) en Icarus MTB groepen op de markt kwamen, was de reputatie van Campagnolo als racefietsmerk stevig verankerd. Als gevolg hiervan heeft Campagnolo zich in 1994 teruggetrokken uit de mountainbikemarkt. Ondanks de moeilijkheden introduceerde Campagnolo zijn ErgoPower gecombineerde shifter/remhendels en vernieuwde Campagnolo zijn focus op high-end wegfietsonderdelen.
Aan het einde van de jaren negentig en het begin van de jaren '90 en het begin van de vorige eeuw werd Campagnolo steeds meer gebruik gemaakt van onderdelen van koolstofvezel en titanium in groepen en de ontwikkeling van wielstellen. In 2004 introduceerde Campagnolo een complete Compacte aandrijflijn met kleinere kettingringen, om een lagere versnelling te krijgen dan traditionele aandrijflijnen. Andere innovaties waren onder meer een Ultra-Torque buitenliggende krukas met Hirth-joint en een G3-spaaks vetersluiting voor racewielen. In 2008 introduceerde Campagnolo 11-speed aandrijfsystemen met Super Record, Record en Chorus groupets. Campagnolo heeft een elektronische versie van zijn aandrijflijn uitgebracht[6] In april 2018 lanceerde het bedrijf de 12-speed Record en Super Record groepenets.[7]
Campagnolo heeft zich gericht op weg- en baanwielrennen. Het heeft teams gesponsord in de UCI ProTour zoals Astana, Movistar, Lotto-Soudal, Cofidis, Quick Step-Innergetic (Tom Boonen, Paolo Bettini) en Lampre. Campagnolo wordt geassocieerd met de overwinningen van Eddy Merckx, die alleen Campagnolo gebruikte en bevriend was met Tullio Campagnolo.
Tijdlijn (Fietsonderdelen)
1901 Tullio Campagnolo geboren op 26 augustus in de oostelijke buitenwijken van Vicenza, Italië.
1922 Tullio Campagnolo begint zijn carrière in de racerij.
1930 Campagnolo patenteert de snelspanner van Campagnolo...
1933 Na het vervaardigen van onderdelen in de achterkamer van de ijzerhandel van zijn vader, begint Tullio met de productie van de snelspannaaf van Campagnolo SPA.
1940 Tullio neemt zijn eerste fulltime medewerker in dienst. De derailleur wordt in productie genomen, waardoor de versnellingen kunnen worden geschakeld zonder het wiel te verwijderen. De stukken zijn met de hand gemaakt
1949 Campagnolo introduceert een parallellogram van de achterderailleur, de Gran Sport.
 
Gran Sport achterderailleur
1956 Campagnolo introduceert een parallellogram van de voorderailleur.
1963 De Record achterderailleur (verchroomd brons) wordt geïntroduceerd.
1966 De Nuovo Record achterderailleur wordt geïntroduceerd. Eddy Merckx gebruikt het voor zijn eerste vier Tour de France-overwinningen.
1973 De Super Record Road and Track groepen worden geïntroduceerd.
 
Campagnolo Super Record 1983 achterderailleur
1983 Tullio Campagnolo overlijdt op 3 februari 1983. Verjaardagsgroepenet ter gelegenheid van 50 jaar Campagnolo fietsonderdelen.
1985 Campagnolo creëert Delta remmen, met een parallellogram koppeling om de remklauwen te bedienen.
 
Campagnolo Delta remklauwen uit de jaren tachtig van de vorige eeuw
1986 De herontworpen Record weg- en spoorgroepen (ook bekend als C-Record) worden geïntroduceerd, ter vervanging van Super Record als de top of range.
1987 Het laatste jaar van Super Record tot 2008.
1989 Campagnolo introduceert een mountainbike groepset, die zwaarder en minder geavanceerd is dan die van Shimano en SunTour.
1991 8-versnellingsbakonderdelen worden geïntroduceerd.
1992 De ErgoPower-hendels worden geïntroduceerd, een combinatie van een remhendel en een schakelhendel om de STI-hendels van Shimano te beantwoorden.
1993 Deltaremmen worden stopgezet.
1994 Campagnolo verlaat de mountainbike-onderdelenhandel en verlaat deze in 1994.
1995 Groepsnamen op onderdelen worden ingevoerd.
1997 9-versnellingsbakonderdelen worden geïntroduceerd.
1998 Volgende generatie Ergohendels
1999 Record Carbon Ergo hendels, Daytona groep, en voor de Record, Chorus en Daytona groepen worden nieuwe naven (veel lichter dan de oude, assen gemaakt van aluminiumlegering) geïntroduceerd.
2000 10 versnellingen worden ingevoerd.
2001 Koolstofvezel-verplaatsingshendels voor de Recordgroep
2002 Voormalige Daytona-groep wordt omgedoopt tot "Centaur".
2004 Koolstofvezel crankstellen voor platen- en koorgroepen
2005 10-versnellingen Centaur en Centaur en Chorus shift en remhendels worden geïntroduceerd voor racefietsen met platte stang.
2006 Holle externe lagerkrukas wordt aangekondigd
 
Ultra-torsie crankstel met Hirth joint
2007 Er worden 10-versnellingen Mirage- en Xenon-onderdelengroepen en nieuwe Ultra-Torque-onderdelen geïntroduceerd. Record hubs zijn nu zwart, 20 g lichter en hebben geen vetophopingen meer.
2008 11-speed Record, Super Record en Chorus groepen worden geïntroduceerd.
2009 Herintroductie van de 11-versnellingen Athena-componentengroep onder het koor in de productlijn
2011 Eerste elektrische 11-speed Super Record groep werd gebruikt tijdens de Tour de France door Team Movistar.
2013 80ste verjaardag groepsset gemaakt.
2014 Super Record RS groepenset geïntroduceerd na input van professionele teamrijders.
Copyright © februari 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.