BBB

BBB is fabrikant van allerlei accessoires voor de fiets. Van kleine slotjes, tot snelspanners, verlichting, gereedschappen, brillen en zelfs kleding. Tegenwoordig in handen van PON, maar in 1998 opgericht door de Nederlanders Frank Moonen en Chris Koppert die een fantastisch bedrijf gebouwd hebben. In 1998 besloten de twee gepassioneerde ex-wielrenners Chris Koppert en Frank Moons, na een professionele carrière in de wielersport, het bedrijf BBB op te richten. Als voormalig wielrenners begrepen zij wat een fietser nodig heeft en zodoende begonnen ze kwalitatieve fiets producten te ontwerpen.
Shoppen bij
Filters
Tonen als

6 producten

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. BBB BHS-05 CarbonForce MTB stuurpen
  Aan vergelijking toevoegen
  BBB BHS-05 CarbonForce MTB stuurpen Adviesprijs € 79,95
  Vanaf € 29,95
 2. BBB BLS-105K Swat voorlicht
  Aan vergelijking toevoegen
  BBB BLS-105K Swat voorlicht Adviesprijs € 79,95
  € 44,95
 3. BBB BLS-122 Spy achterlicht
  Aan vergelijking toevoegen
  BBB BLS-122 Spy achterlicht Adviesprijs € 15,95
  € 15,95
 4. BBB BLS-126 Spy USB achterlicht
  Aan vergelijking toevoegen
  BBB BLS-126 Spy USB achterlicht Adviesprijs € 31,95
  € 25,95
 5. BBB BLS-127 SpyCombo USB verlichtingsset
  Aan vergelijking toevoegen
  BBB BLS-127 SpyCombo USB verlichtingsset Adviesprijs € 64,95
  € 54,95
 6. BBB BLS-152 Spark 2.0 achterlicht
  Aan vergelijking toevoegen
  BBB BLS-152 Spark 2.0 achterlicht Adviesprijs € 24,95
  € 24,95
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

BBB parts

Strategische overname
Het familiebedrijf Pon krijgt met de bedrijfsovername van BBB Cycling een zeer internationaal bedrijf actief in onderdelen en accessoires. BBB is wereldwijk actief in 44 landen. De belangrijkste pijlers worden gevormd door het zeer complete productaanbod, de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het intensieve contact met het dealer- en distributeursnetwerk. Met de overname treedt Pon - eigenaar van Gazelle, Derby Cycle (o.a. Focus, Kalkhoff), Cervélo en Union - toe tot de groep wereldwijd actieve fietsfabrikanten die een volledig productprogramma van zowel fietsen als daaraan gerelateerde onderdelen en accessoires levert aan haar klanten.


Zelfstandig
BBB Cycling, die in deze transactie werd bijgestaan door BDO M&A, blijft gevestigd in Leiden en behoudt haar zelfstandigheid. De beide oprichters blijven voorlopig aan als directie om een succesvolle overgang binnen Pon te begeleiden. Het zittende management team wordt de drijvende kracht achter de verdere uitbouw van BBB Cycling.
"Een aanbod van 1,500 unieke producten in 40 verschillende categorieën die worden aangeboden in meer dan 40 landen wereldwijd."
 
Nieuwe winkelpresentatie
Koppert en Moons zagen de kans om al hun producten op een displaywand te laten zien. Dit in tegenstelling tot de conventionele manier van presenteren waarbij concurrerende merken zij aan zij aan een wand hangen. De BBB display wand werd bekend en sprong er tussen de presentatie van andere merken uit. Sinds de start van dit concept in de jaren ’90 is deze visie uitgerold over 40 landen over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag staat BBB bekend om zijn brede range aan producten en de manier van presenteren in grote en kleine fietsenzaken.

Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.