Wielersport Math Salden

ASSOS is hét toonaangevende merk op het gebied van wielerkleding. Een onderzoek naar waterdichte stoffen voor hoogwaardige fietsjacks - Als fietsers weten we dat een van de zwaarste omstandigheden waarmee je te maken kunt krijgen een koude en natte rit is. De gevoelstemperatuur neemt toe als vocht je lichaam raakt, wat betekent dat je echt de juiste kleding nodig hebt om dit weer te doorstaan. Daarom hebben we onze SturmPrinz ontworpen: een race-specifieke, high-performance shell die als een barrière tegen de elementen fungeert terwijl je de hitte isoleert die je produceert om je warm te houden. Maar, zoals we allemaal weten, er zijn dagen dat het weer een beetje warmer is en je hunkert naar een compacter regenbestendig jack met hetzelfde beschermingsniveau. Tot nu toe bestond er nog geen jas die bij die rekening paste. Ons antwoord daarop is het Equipe RS regenjack of de Schlosshund. Voor 2020 introduceert Assos een nieuwe wielerbroek voor heren de Mille half shorts en voor de dames, de zgn Uma GT half shorts. Daarnaast komen de Equipe RS Bib shorts en in de prof black uitvoering erbij en komt er een Equipe RS Spring Fall Bib short S9. De Uma's komen ook als knicker en er zijn een aantal nieuwe wielershirts aangekondigd, de Fastlane Rock SS en de Mille GT en Equipe RS.
Tonen als

Producten 49 tot 60 van 199 totaal

Filters
 • Positie
 • productnaam
 • Prijs
Product Name
 1. Assos GT Winter overschoenen
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos GT Winter overschoenen Adviesprijs € 90,00
  Vanaf € 90,00
 2. Assos GTO cap-Black series
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos GTO cap-Black series Adviesprijs € 42,00
  € 42,00
 3. Assos GTO fietssokken
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos GTO fietssokken Adviesprijs € 42,00
  Vanaf € 21,00 Normale prijs € 42,00
 4. Assos GTO Fuchsröhre Shell C2 wielerjack
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos GTO Fuchsröhre Shell C2 wielerjack Adviesprijs € 380,00
  Vanaf € 247,00 Normale prijs € 380,00
 5. Assos GTO Ultraz Thermo Rain winterhandschoenen
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos GTO Ultraz Thermo Rain winterhandschoenen Adviesprijs € 180,00
  Vanaf € 126,00 Normale prijs € 180,00
 6. Assos habu Evo8 fietssokken
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos habu Evo8 fietssokken Adviesprijs € 20,00
  Vanaf € 6,00 Normale prijs € 20,00
 7. Assos Knee Foil kniestukken
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos Knee Foil kniestukken Adviesprijs € 35,00
  Vanaf € 17,50 Normale prijs € 35,00
 8. Assos Laundry EVO waszak
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos Laundry EVO waszak Adviesprijs € 15,00
  € 15,00
 9. Assos Leg Foil beenstukken
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos Leg Foil beenstukken Adviesprijs € 40,00
  Vanaf € 20,00 Normale prijs € 40,00
 10. Assos Liberty RS23 Thermo Rain wielershirt korte mouw
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos Liberty RS23 Thermo Rain wielershirt korte mouw Adviesprijs € 350,00
  Vanaf € 175,00 Normale prijs € 350,00
 11. Assos Messenger bag
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos Messenger bag Adviesprijs € 7,00
  Special Price € 3,90 Normale prijs € 7,00
 12. Assos Mile GT Ultraz Evo Winter wielerjack-Lolly red-S
  Aan vergelijking toevoegen
  Assos Mile GT Ultraz Evo Winter wielerjack-Lolly red-S Adviesprijs € 330,00
  Special Price € 165,00 Normale prijs € 330,00
12
 • 12
 • 24
 • 36
per pagina

Assos history

Geschiedenis van Assos

Veel fietsbedrijven zijn onlangs begonnen met het testen van fietsen en kleding in windtunnels. Maar voor Assos is het allemaal daar begonnen, in 1976 met bedrijfsoprichter Tony Maier-Moussa.
Maier-Moussa had een aërodynamische carbonfiets ontwikkeld - een primeur, zegt hij, in de jaren '70 - die hij samen met ingenieurs van het Zwitserse Bundesinstitut für Technologie in een windtunnel heeft laten testen. Daar kwam Maier-Moussa erachter dat zijn framevormen inderdaad beter waren dan de ronde stalen buizen van die tijd, maar dat de rijderspositie de veel grotere aerodynamische factor was. En zo ontwikkelde Maier-Moussa zijn bullhorn bars, die hij aan de vorkkroon onder de balhoofdbuis monteerde.
Wat heeft dit met kleding te maken, vraagt u zich af?
Tony Maier-Moussa en de universitaire ingenieurs hebben ook stoffen getest in de windtunnel. Geen grote verrassing achteraf, maar ze vonden dat wol een hoge luchtweerstand had. Ze testten een ruiter naakt, maar vonden ook dat de huid niet het snelste oppervlak was. Maier-Moussa, zijn vrouw Elaine Maier-Moussa en hun vriend Hans Hess, een Zwitserse skipakkenmaker, zijn dus begonnen met het maken van een Lycra skinsuit.
Daaruit kwam uiteindelijk de Lycra korte broek. Terwijl Maurizio Castelli dezelfde bewering doet, houdt Assos zijn Lycra-fietsen kort om de eerste te zijn. In ieder geval, Lycra shorts werden in eerste instantie geconfronteerd met scepsis en spot. Maar nadat de profploeg van Ti-Raleigh ze begon te dragen, nam de rest van het peloton de technologie over en de wielersport keek nooit meer terug.
Het begin van Assos: een aero carbon racefiets - circa 1976
Assos nu
Vandaag de dag is Assos nog steeds een familiebedrijf, nu in handen van de tweede generatie, met ongeveer 70 medewerkers op het hoofdkantoor, waaronder het huis waar de Maier-Moussa jarenlang heeft gewoond en gewerkt. Achter de grimmige zwart-witte Assos-fabriek, die aan een rustig zijstraatje, op een paar kilometer van het Luganomeer in de regio Ticino in het zuiden van Zwitserland, ligt een heuvelachtige wijngaard.
"Het bedrijf is in ons huis begonnen", zegt Desireé Bergman-Maier. "Het was mijn moeder, mijn vader en een riool. Mijn moeder is Grieks. Zij was degene die het bedrijf Assos noemde, wat betekent dat ze de eerste, de beste is.".
In sommige opzichten gaat de familiegeschiedenis in de wielersport een generatie verder terug.
"Ik en mijn broer Roche zijn de derde generatie," zei Bergman-Maier. "Mijn opa had een fietsenwinkel en van daaruit zijn we allemaal verder gegaan. Het hart van Assos zit echt in de geschiedenis".
En die geschiedenis ging aanvankelijk niet over Lycra's korte broek.
"Hij richtte zich niet echt op kleding, maar op de fiets," zei Bergman-Maier. "Het resultaat was een vliegtuigframe van 50.000 frank. We sponsorden een Zwitsers team van vijf jongens. De 78 werelden waren een doorbraak, die onze korte broek in de krant liet zien".
Bergman-Maier's broer Roche Maier-Moussa nam het bedrijf in 1996 formeel over en hij blijft de enveloppe van het kledingdesign op de spits drijven. Hij is te veel de hand op de knip, hij is te veel bezig met het voortdurend aanpassen van producten. Als hoofdkwartier heeft Assos een gesloten glazen kast die ze een incubator noemen.
"De incubator is er om hem tegen te houden," zei Bergman-Maier met een lach. "Nieuwe concepten zitten daar een maand lang opgesloten, dan beslissen we of het producten worden.
De meeste kledingstukken worden nu in Roemenië gemaakt en vervolgens naar het hoofdkantoor gestuurd voor kwaliteitscontrole.
In tegenstelling tot de meeste bedrijven heeft Assos geen modeljaren. Nieuwe kleding komt uit als er nieuwe kleding is. Veel producten blijven al jaren in de rij staan. "Minder kopen, beter kopen', is een slogan die het bedrijf rondstrooit.
Vandaag de dag verscheept Assos naar 30 landen, en verkoopt het via ongeveer 1.700 traditionele en online winkels. In 2009 openden ze een Assos-only concept store in Frankfurt, gevolgd in 2010 door een bedrijfsshowroom aan de oever van het Luganomeer, slechts een paar kilometer van Tony en Elaine's oude plek. Onlangs is een soortgelijke "experience" winkel geopend in Tel Aviv.
Maar in Lugano zult u waarschijnlijk jaar na jaar dezelfde gezichten zien. "Voor ons is het een familiebedrijf", zegt Erwin Groenendal, al jaren directeur marketing en design: "We leven het zeven dagen per week".
Copyright © December 2023 Wielersport Math Salden bv. All rights reserved.